Joonas

Olen nelikymppinen helsinkiläinen it-asiantuntija. Olen naimisissa ja kahden Etelä-Afrikasta adoptoidun alakouluikäisen pojan isä.

Synnyin ja kävin kouluni Jyväskylässä. Lapsuus- ja nuoruusvuosinani asuin myös Tukholmassa, Lontoossa ja Hong Kongissa. Ylioppilaaksi pääsin vuonna 1996 ja sen jälkeen muutin Helsinkiin opiskelemaan ja suoritin siviilipalveluksen Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa. Vuosien saatossa olen asunut Helsingin Itäkeskuksessa, Kruununhaassa, Töölössä, Maunulassa ja viime vuodet Oulunkylässä.

Yliopistossa opiskelin pääaineena tähtitiedettä ja sivuaineina teoreettista fysiikkaa ja tietojenkäsittelytiedettä. Valmistumisen jälkeen olen suorittanut jonkin verran jatko-opintoja. Olen ollut mukana kirjoittamassa joukkoa tieteellisiä artikkeleita. Päätutkimusalani on ollut aikasarja-analyysi.

Vielä opintojen ollessa kesken siirryin työelämään. Olen kuudentoista vuoden aikana työskennellyt tietojärjestelmien kehitykseen liittyvissä tehtävissä muun muassa Accenturessa ja viimeiset reilut kaksitoista vuotta Reaktorilla. Olen työskennellyt niin julkishallinnon kuin yrityspuolen asiakkaille. Viime aikoina olen keskittynyt toimivien ja tehokkaiden käyttöliittymien suunnitteluun. Olen myös vastannut Reaktorin tutkimushankkeiden organisoinnista ja yrityksen korkeakouluyhteistyöstä. Keväällä 2016 minut valittiin Tietotekniikan ja metallituote- ja koneenrakennusalojen tutkimusyrityksen DIMECC:n hallituksen jäseneksi.

Olen ollut yksi aktiivisimmista kirjoittajista suomenkielisessä Wikipediassa, ja toimin vuosina 2005-2010 sen tiedottajana.  Olen Suomi-Etelä-Afrikka-seuran hallituksen jäsen ja toiminut muun muassa sen varapuheenjohtajana.

Harrastin lapsena ja nuorena monipuolisesti liikuntaa, mutta yläasteen aikana muut harrastukset, kuten tähtiharrastus ja musiikki, veivät mukanaan. Vajaa kymmenen vuotta sitten löysin oman liikuntalajini, miekkailun. Oman aktiivisen harjoittelun ja kilpailemisen lisäksi olen toiminut aikuis- ja juniorivalmennustehtävissä. Tällä hetkellä olen Suomen suurimman miekkailuseuran Helsingin miekkailijoiden puheenjohtaja ja valmennan 6-8-vuotiaiden miekkailuryhmää.

Kuulun ortodoksiseen kirkkoon, ja työskentelin 90-luvun lopulla Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa puolentoista vuoden ajan nuorisotyöntekijänä. Vuosina 2000-2015 toimin luottamustehtävissä Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa, ja kauden 2007-10 olin edustajana Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokouksessa.

Lähdin mukaan politiikkaan ja valitsin puolueekseni Vihreät, koska haluan olla mukana rakentamassa sellaista Suomea, jossa on tilaa kaikille suomalaisille: ihonväristä, sukupuolisesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta, uskonnollisesta vakaumuksesta, etnisestä alkuperästä tai muusta huolimatta. Edellisen kuntavaalikauden ajan olen ollut vihreiden edustajana Helsingin kaupungin liikuntalautakunnassa ja keväästä 2016 myös kaupunginhallituksen tietotekniikkajaoston varajäsenenä. Pohjois-Helsingin vihreiden hallituksessa olen toiminut muun muassa sihteerinä ja varapuheenjohtajana.