Perussuomalaiset hölmöilee paperittomien edessä

Perussuomalaisten kansanedustaja, oikeustieteiden maisteri  ja lakitoimistoyrittäjä Ville Tavio kirjoitti 8.3. Uuden Suomen Puheenvuorossa hallituksen ”ryhdikkäästä” maahanmuuttopolitiikasta otsikolla ”Vihervasemmisto polvillaan paperittomien edessä”. Tavion mukaan:

Oppositiopuheenjohtajat Li Andersson (vas.), Ville Niinistö (vihr.), Antti Rinne (sd.) ja Anna-Maja Henriksson (r.) julkaisivat Turun Sanomissa tänään 8.3.2017 yhteisen lausuman, jossa he vaativat tilapäisen oleskeluluvan myöntämistä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille.

Ennen näin todella toimittiinkin, kunnes Perussuomalaiset saapui hallitukseen. Puolue toi kauan kaivattua ryhdikkyyttä Suomen maahanmuuttopolitiikkaan.

Kielteisen lainvoimaisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat vapaaehtoisesti poistua maasta. Jos hakija ei poistu vapaaehtoisesti, poliisi tai Rajavartiolaitos panee täytäntöön käännyttämisen, eli maasta poistamisen.

Hallitus on muuttanut tilapäisen oleskeluluvan myöntämisen ehtoja niin, ettei enää lupaa myönnetä tilanteissa, jossa hakija on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta hänen käännyttämisensä lähtömaahan ei onnistu. Irakilaisten hakijoiden tapauksessa Suomi ei ole onnistunut palauttamaan hakijoita, koska palautussopimus maan kanssa puuttuu, eikä Irak ota vastaan pakkopalautettuja. Myös  YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ohjeistus kehottaa pidättymään pakkopalautuksista toistaiseksi kunnes maan turvallisuustilanne on parantunut.

”Kaivattu ryhdikkyys” siis tarkoittaa käytännössä tätä: hallitus on tehnyt järjestelmän, jossa se tietoisesti ja tahallaan  luo ison joukon paperittomia Suomeen. Heille ei myönnetä oleskelulupaa, mutta heitä ei voida kuitenkaan poistaa maasta. Tämä on sekä epäinhimillistä että edesvastuutonta ja vaarantaa yleisen turvallisuuden.

Vihervasemmiston ratkaisu laittomien siirtolaisten määrän kasvuun on siis, että ongelma ratkeaa tietysti, kun annetaan kaikille Suomessa laittomasti oleskeleville siirtolaisille oleskeluluvat ja täydet oikeudet sosiaaliturvaan!

Kukaan ei ole esittänyt että kaikille maassa luvatta oleskeleville myönnettäisiin oleskelulupa. Sen sijaan on esitetty että niille, joita viranomaiset eivät voi poistaa maasta myönnettäisiin tilapäinen oleskelupa niin, ettei isoa joukkoa Tavion viitaamia ”laittomia siirtolaisia” pääsisi syntymään. Mikäli tilanne myöhemmin muuttuisi ja käännytys onnistuisikin, voitaisiin nämä henkilöt poistaa maasta normaalisti tilapäisen oleskeluluvan umpeudettua.

Huonompaa ratkaisua kasvavaan paperittomien määrään on vaikea keksiä.

Ei ole vaikeaa. Esimerkiksi sellainen, jossa luodaan tietoisesti suuri joukko laittomasti maassa olevia, joilla ei ole oikeutta työntekoon tai perusturvaan. Katso yllä.

Vihervasemmiston ratkaisussa ei puututa lainkaan pääsyyhyn, eli siihen, miksi kymmenet tuhannet nuoret miehet kaukaa Lähi-Idästä ja Afrikasta saapuvat kaikista maailman maista juuri Suomeen.

”Vihervasemmiston” vallassa ei ole Syyrian sisällissota, Irakin toistakymmentä vuotta jatkunut konflikti tai ne muut kriisit jotka ovat luoneet tilanteen, jossa maailmassa on ennätyksellinen määrä pakolaisia – 65 miljoonaa eri puolilla planeettaa. Eivätkä pakolaiset saavu ”juuri Suomeen”. Tämän näkee helposti tästä UNHCR:n julkaisemasta kartasta.

7_refugees_and_asylum_seekers.jpg

Jos toimittaisiin vihervasemmiston tahtomalla tavalla, voin taata, että Suomeen alkaa saapua miehiä kaikkialta maailmasta 100 000 henkilön vuosivauhtia. Suomi joutuisi ennennäkemättömään kaaokseen vuodessa.

Aikaisemmin myönnettiin tilapäisiä oleskelulupia kielteisen päätöksen saaneille hakijoille, joita ei voitu palauttaa. Hakijoita ei tullut 100 000 vuodessa. Ilmeisesti perussuomalaisten aikaansaama ”ryhdikkäämpi maahanmuuttopolitiikka” on vaikuttanut koko Euroopan tilanteeseen: hakijoiden määrä on yleisesti puolittunut vuonna 2016 vuoteen 2015 verrattuna.

Varoitan suomalaisia vihervasemmiston politiikasta.

Pohtikaa, oletteko valmiita vihervasemmistolaisen maahanmuuttopolitiikan seurauksiin? Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja maan sisäisen turvallisuuden täydelliseen romutukseen.

Varoittaisin suomalaisia pikemminkin perussuomalaisten tosiasioihin perustumattomasta pelottelusta. Hallitus on tehnyt perussuomalaisten vaatimuksesta järjettömän päätöksen ja nyt Tavio yrittää sälyttää siitä vastuun opposition niskaan. Ei mennä tähän lankaan.

Perussuomalaisten kannatuksen romahtamisen aiheuttama paniikki taitaa olla aikamoinen.

4 Replies to “Perussuomalaiset hölmöilee paperittomien edessä”

 1. Jori Luukkonen sanoo:

  Edesvastuutonta ja yleistä turvallisuutta heikentävää on marssia toiseen maahan ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja ja vaatia kohdemaalta täyttä palvelua ja ennen kaikkea rahaa, jota sitten käytetään hämäräperäisiin tarkoituksiin kuten terrorismin rahoittamiseen. Eikös ole niin, että Migri on näiden itseään turvapaikanhakijoiksi nimittävien asian käsitellyt ja todennut kielteisen perustellun päätöksen. Eli heidän ei ole todettu olevan turvapaikan arvoisia, mille on omat kansainväliset kriteerit. Silloin pitää itse poistua maasta eikä jäädä notkumaan aiheuttaen maassa laillisesti oleville mielipahaa ja turvallisuusriskiä ja myös itselle uhkaa, sillä esim. rikolliset ja ihmiskauppiaat hyödyntävät surutta näitä ihmisiä. ”Paperiton” termi on keksitty lieventämään maassa olemisen rikollisuutta eli laitonta maassa olemista.
  Koska niin peräänkuulutatte monikulttuurisuutta ja sen kaikkea paremmuutta niin miksi, että äänekkäästi peräänkuuluta monikulttuurisuutta esim. lähi-itään, Irakiin, Saudi-arabiaan, Harlemiin, Etelä-afrikkaan? Lisää valkoisia ihmisiä kristillisine arvoineen yksikulttuurisille alueille.. Miksi vain meidän länsimaiden pitäisi nauttia monikulttuurisuudesta?

  Tykkää

  • ”Edesvastuutonta ja yleistä turvallisuutta heikentävää on marssia toiseen maahan ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja ja vaatia kohdemaalta täyttä palvelua ja ennen kaikkea rahaa, jota sitten käytetään hämäräperäisiin tarkoituksiin kuten terrorismin rahoittamiseen.”

   Mahdollisuus hakea turvapaikkaa silloin kun katsoo olevansa kansainvälisen suojelun tarpeessa ei ole edesvastuutonta tai turvallisuutta heikentävää, vaan Suomen lain ja kansainvälisten sopimusten takaama perusoikeus. Ei ole mitään näyttöä siitä, että turvapaikanhakijoiden saamaa vastaanottorahaa, joka on suuruudeltaan viitisenkymmentä euroa kuussa vastaanottokeskuksessa ruokailevalle turvapaikanhakijalle olisi käytetty terrorismin rahoittamiseen.

   ”Eikös ole niin, että Migri on näiden itseään turvapaikanhakijoiksi nimittävien asian käsitellyt ja todennut kielteisen perustellun päätöksen. Eli heidän ei ole todettu olevan turvapaikan arvoisia, mille on omat kansainväliset kriteerit. Silloin pitää itse poistua maasta eikä jäädä notkumaan aiheuttaen maassa laillisesti oleville mielipahaa ja turvallisuusriskiä ja myös itselle uhkaa, sillä esim. rikolliset ja ihmiskauppiaat hyödyntävät surutta näitä ihmisiä.”

   Kielteisen turvapaikkapäätöksen valitusprosessien jälkeen pyritään nykyasetustenkin perusteella palauttamaan lähtömaahan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa ongelmana on, että erinäisistä seikoista johtuen palautus ei Suomen viranomaisilta onnistu.

   ”Koska niin peräänkuulutatte monikulttuurisuutta ja sen kaikkea paremmuutta niin miksi, että äänekkäästi peräänkuuluta monikulttuurisuutta esim. lähi-itään, Irakiin, Saudi-arabiaan, Harlemiin, Etelä-afrikkaan? Lisää valkoisia ihmisiä kristillisine arvoineen yksikulttuurisille alueille.. Miksi vain meidän länsimaiden pitäisi nauttia monikulttuurisuudesta?”

   Minä ainakin peräänkuulutan perusihmisoikeuksia ja esimerkiksi naisten ja vähemmistöjen oikeuksien kunnioittamista ihan joka paikkaan. Mahdollisuuteni vaikuttaa Saudi-Arabian lainsäädäntöön on rajallinen, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että esimerkiksi Suomen asevienti maahan pitäisi välittömästi lopettaa juurikin edellämainituista syistä. Lähi-Itä ei muuten ole mikään ”yksikulttuurinen” alue, eikä ole koskaan ollutkaan. Siellä asuu lukemattomia erilaisia etnisiä, uskonnollisia ja kielellisiä ryhmiä kuten kurdit, assyyrialaiset, turkmenit, armenialaiset, alaviitit, mandealaiset, persialaiset ja niin edelleen.

   En tiedä kuinka paljon olet viettänyt muuten aikaa Harlemissa tai Etelä-Afrikassa, mutta voin vakuuttaa, että nuokin ovat molemmat aika monikulttuurisia paikkoja. Etelä-Afrikassa on yksitoista virallista kieltä ja eurooppalaisten, eri banturyhmien, khoiden ja sanien lisäksi muun muassa isohkot juutalaisten ja intialaisten väestöryhmät.

   Tykkää

 2. Itse asiassa tuon linkkaamasi uutisen http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vapaaehtoinen_paluu_turvapaikka-36356 mukaan samoin kuin tämän Ylen uutisen mukaan http://yle.fi/uutiset/3-9548306 tilapäistä oleskelupaa koskevan lain 51 pykälän muutos on tehty jo Stubbin hallituksen viime metreillä, joten siitä ei voi tuolloin oppositiossa olleita Perussuomalaisia syyttää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: