Pelastakaa Aleppo

Siinä ne olivat peräjälkeen Twitter-feedissä. Syyrian Valkoisten kypärien epätoivoinen vetoomus maailmalle Itä-Aleppossa loukussa olevien 100000 siviilin puolesta: ”We can’t believe the world’s most powerful countries can’t get 100.000 civilians to safety that is 4 KM away! ” . 

..ja sitten MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan päivitys:

Screen Shot 2016-12-14 at 9.18.16.png

Kaava toistuu kerta toisensa jälkeen. Maailma katsoo parhaimmillaan voimattomana ja pahimmillaan välinpitämättömänä vieressä, kun siviilejä teurastetaan sadoittain tai tuhansittain. Bangladesh, Sabra ja Shatila, Srebrenica, Ruanda, Darfur. Pääuutiseksikin nousee se, että Suomen pankki on nostanut bruttokansantuotteen kasvuennustetta seuraaville vuosille 0,2 prosenttiyksikköä. Ei käynnissä oleva ”inhimillisyyden täydellinen luhistuminen” vajaan 4000 kilometrin päässä.

Yhdistyneet kansakunnat on voimaton, koska Venäjän federaatiolla on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa.  Ainoa joka tilanteessa jossain määrin voisi toimia on Euroopan unioni. Sen tulisikin välittömästi ryhtyä painostamaan kaikin käytössä olevin keinoin Venäjää ryhtymään toimenpiteisiin siviilien turvallisuuden takaamiseksi. Ulkoministeri Soinin on oltava tässä aloitteellinen.

Vaikka emme voi kuin katsoa vierestä, emme saa unohtaa. Kun pöly Syyriassa on laskeutunut, kapinalliset kukistettu ja Assad varmistanut hallintonsa jatkumisen – kuten nyt ennen pitkää näyttää käyvän – ei tilanne saa palata normaaliksi ja rikokset ihmisyyttä vastaan tulla lakaistuksi maton alle.  Assad on saatava ennemmin tai myöhemmin Haagin sotarikostuomioistuimen eteen vastaamaan teoistaan.  Vaikka se, minkä ei enää koskaan pitänyt tapahtua tapahtuu taas, voimme edes kantaa vastuun siitä, ettei ne teot enää koskaan jää rankaisematta.

5 Replies to “Pelastakaa Aleppo”

 1. K.R. Iittinen sanoo:

  Bana 7 vuotta ja muut ”siviilit”:

  Ei kannata uskoa kaikkea mitä netissä kerrotaan…

  Tykkää

 2. K.R. Iittinen sanoo:

  Aina kun sisältö ei vastaa omaa maailmankuvaa kannattaa ottaa esiin Venäjän trollikoneisto -kortti, joka näyttää olevan yhtä kätevä kuin natsikortti. En kuitenkaan vedä tässä esiin punaviheräkupla -korttia vaikka mieli tekisi.

  Joka tapauksessa totean vain että maailma olisi paljon parempi paikka jos diktaattorit ja hirmuhallitsijat johtaisivat edelleen niitä kaikkia Afrikan ja Lähi-Idän maita, missä ”kansa” (eli islamilaiset fundamentalistit) on nyt vallassa. Niin valitettavaa kuin se onkin, tästä syystä en osaa surra Assadin jäämistä valtaan.

  Länsimaat saivat pysäytetyksi kaksi viime vuosisatojen eniten inhimillistä kärsimystä aiheuttanutta aatetta, natsismin ja kommunismin. Seuraava suuri haaste on pysäyttää kolmas, islamilainen fundamentalismi (jota vihervasemmisto sanoo ääri-islamiksi vaikka kysymyksessä on islamin valtavirta). Se pitää pysäyttää sydänmaillaan ja erityisesti sen leviäminen Eurooppaan täytyy estää tai demokratia on vaarassa täälläkin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: