Liikuntalautakunta 6.10. 2016

Kohtuullisen lyhyellä listalla lokakuun ekaan kokoukseen.

4 Liikuntalautakunnan lausunto valtuutettu Jarmo Niemisen ja 53 muun valtuustoaloitteesta koskien kansallisen kaupunkipuiston perustamista Helsinkiin (pdf) (html)

Virkamiesvalmistelussa on laadittu aika virkakielinen ”jyrkkä ehkä”.

Kansallisen kaupunkipuiston perustaminen on strateginen ja maankäytöllinen linjaus kysymys. Tarkempi kannanotto kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta Helsinkiin on mahdollista tehdä vasta, kun puiston aluerajaus, selvitys kaupunkipuiston hyödyistä ja haitoista sekä sen taloudellisista vaikutuksista on valmistunut. Puiston perustamista harkittaessa on tarkoin punnittava siitä saatavat hyödyt suhteessa vallitsevaan tilanteeseen, mahdollisiin muihin vaihtoehtoihin, muutoksen vaatimiin taloudellisiin resursseihin sekä havaittuihin ongelmiin ja haittoihin.

Helsingin kansallinen kaupunkipuisto olisi kuitenkin kaikin puolin hyvä juttu, eli lausunnon ensimmäistä kappaletta olisi kyllä tarvetta rukata. Se voisi olla esimerkiksi:

Kansallisen kaupunkipuiston perustaminen on strateginen ja maankäytöllinen linjauskysymys. Liikuntalautakunta katsoo, että Helsingin kansallinen kaupunkipuisto voisi tarjota hyvän lähtökohdan kaupungin viheralueiden virkistysarvojen ja liikuntapalvelujen turvaamiseen ja kehittämiseen. Kaupunkipuisto voisi mahdollistaa myös kaupungin yksityiselle liikuntasektorille nykyistä paremmat mahdollisuudet markkinoida ja kehittää palvelujaan.

Lopullinen kannanotto kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta Helsinkiin on kuitenkin mahdollista tehdä vasta kun on varmistunut, että kaupunkipuistosuunnitelma turvaa riittävän monipuolisen, toimivan, yhtenäisen ja laajan viher- ja virkistysalueverkoston riittävine liikunta- ja ulkoilupalveluineen.

..ja poistetaan vastaavasti pohjaesityksen viimeinen virke.

5 Oikaisuvaatimus liikuntajohtajan päätökseen koskien aluksen sähkönkulutuksen laskusta tehtyä vaatimusta(pdf) (html)

Laivan ulkopuolella on havaittu olleen käytössä kaksi uppopumppua, jotka ovat pitäneet laivan ympäristöä sulana jäistä.

Hakija on reklamaatiossaan muun ohella kertonut, että aikajaksolla 11.2.-21.3. hänellä on ollut jäänpoiston takia käytössä ilmapuhallin, lämmitin konehuoneen vieressä sekä akkulaturi.

Ekoveneilyä. Ok, hylätään oikaisuvaatimus.
6 Liikuntatoimen vuoden 2016 talousarvion toteutumisennuste (pdf) (html)

Liite 1 Tas 0816

Tässä vaiheessa talousarvion tulotavoitteen arvioidaan ylittyvän 400 000 eurolla ja menojen ylittyvän 400 000 eurolla, jolloin toimintakatetavoite saavutetaan. Liikuntapaikkojen suunnittelun, rakentamisen ja perusparannuksen investointimäärärahat käytetään pääosin kaikki, mutta todennäköisesti joidenkin hankkeiden valmistuminen menee seuraavan vuoden puolelle. Irtaimen omaisuuden perushankinnan määrärahat ennustetaan käytettävän kaikki. Talousarvion sitovat toiminnalliset tavoitteet saavutetaan. Muut toiminnalliset tavoitteet ennustetaan saavutettavan ulkokenttätoiminnan ja uimarantatoiminnan kävijämääriä lukuun ottamatta.

Ok. Liikuntalaitosten ja liikunnanohjauksen osalta vastaavasti ylitetään tavoitteet.
1 Liikuntalautakunnan päätös avustuskelpoisuudesta vuonna 2016 (pdf) (html)

Sakura Karate-do Club ry ei täytä avustuskelpoisuuden ehtoja…

2 Muiden liikuntaa edistävien yhdistysten toiminta-avustuksen jakaminen vuonna 2016 (pdf(html)

..mutta myönnetään sille harkinnanvaraista avustusta toiselta budjettimomentilta. Ok.

screen-shot-2016-10-04-at-12-48-44

Komia on laituri.

3 Betoniponttonilaiturien hankinta liikuntavirastolle (pdf)(html)

Liite 1 TarjouspyyntöPDFA.pdf
Liite 2 Työselitys.pdf
Liite 3 Elementtipiirustus PDFA.pdf

Lautakunta päättää tilata raskasbetoniponttonilaiturien rakennusurakan Suomen Vesityö Oy:ltä

Millainenhan olisi kevytbetoniponttonilaituri? Ok.

4 Liikuntavirasto, uudisrakennus- ja perusparannusmäärärahojen käyttösuunnitelman tarkistaminen (pdf) (html)

Liite 1 rahasiirtoliite116.pdf

Siirrellään määrärahoja momentilta toiseen, että saadaan ne parhaiten käytettyä. Ok.

2 Replies to “Liikuntalautakunta 6.10. 2016”

  1. Tim Anttinen sanoo:

    Vaikka tämä ei liity tähän kirjoitukseen, ehdotan liikuntalautakunnalle saada toteutettu Pirkkolan jäähallista samanlaisen taulukon kun tässä http://www.helsinginjaahalli.fi/fin/index.php/jaavuorot/kaikki-jaahallit. Helsingin Jäähallin omistamat kentät ja niiden käyttöaste ovat hyvin näkyvissä siellä. Pirkkolan jäähallista ei vastaavaa tietoa löydy, johtuen ilmeisesti siitä, että se on kaupungin omistama halli.

    Tykkää

  2. refactorer sanoo:

    Vaikka tämä ei liity tähän kirjoitukseen, ehdotan liikuntalautakunnalle saada toteutettu Pirkkolan jäähallista samanlaisen taulukon kun tässä http://www.helsinginjaahalli.fi/fin/index.php/jaavuorot/kaikki-jaahallit. Helsingin Jäähallin omistamat kentät ja niiden käyttöaste ovat hyvin näkyvissä siellä. Pirkkolan jäähallista ei vastaavaa tietoa löydy, johtuen ilmeisesti siitä, että se on kaupungin omistama halli.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: