Liikuntalautakunta 12.5.

Kesä keikkuen tulevi ja sen myötä ensi vuoden talousarvion valmisteluhärdelli. Lisäksi pari julkisuudessakin tunteita herättänyttä päätösasiaa liittyen Ourit-saaren veneveistämön vuokrasopimukseen ja Mustikkamaan kioskipaikan kilpailutukseen. Taitaa tulla aika pitkä kokous.

4  Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Arcadahallen-liikuntarakennuksen lainahakemuksesta(pdf) (html)

 

Kuten tässäkin blogissa on kyllästymiseen asti toisteltu, liikuntaviraston investointimäärärahat ovat puolessa vuosikymmenessä pienentyneet kolmanneksen ja nykyisellä määrärahatasolla uusien liikuntapaikkojen rakentaminen kasvavaan kaupunkiin on mahdotonta. Käytännössä siis oikeastaan kaikki uudet merkittävät uudet rakennushankkeet ovat olleet yksityisiä hankkeita, joita kaupunki on tukenut lainoittamalla niitä edullisilla lainoilla urheilu- ja ulkoilulaitosrahastosta. Nyt vuorossa on Arcada-ammattikorkeakoulun hanke rakentaa uusi liikuntahalli ensisijaisesti liikunnanohjaajan ja fysioterapeutin koulutuslinjojen käyttöön. Halli tulee myös palvelemaan muita käyttäjiä aikoina, jolloin koulu ei tiloja tarvitse.

Erityistä kiitosta tässä hankkeessa ansaitsee uusi, ennakkoluuloton suunnitelma, jossa liikuntatilojen lisäksi samaan rakennukseen tulee 100 opiskelija-asuntoa. Tehokasta kaupungin tonttimaan käyttöä.

Rakennuttajana toimii Stiftelsen Arcada, joka on vakavarainen ja hankkeeseen on saatu suuri määrä muuta kuin lainapääomaa. Kaikin puolin kannatettava hanke, jatkoon!

5 Liikuntalautakunnan lausunto tarkastuslautakunnalle vuoden 2015 arviointikertomuksesta (pdf) (html)

Itse arviointikertomus löytyy täältä. Ok.

6 Liikuntavirasto talousarvioehdotus 2017 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2017–2019 (pdf) (html)

Liite 2 TAE 2017 perusteluosa Lilk 20160512 liitteet

Vuoden 2017 talousarvioesitykseen liittyy epävarmuustekijänä 1.6. 2017 tapahtuva muutos, jolla opetusviraston liikuntatilojen vapaa-ajan käytön hallinnoinnin ja tilavaraustoiminta siirtyy liikuntavirastolle. Muutoksen yksityiskohdista tullaan päättämään myöhemmin. Muutos tuo virastolle niin uusia tulojakin tilavuokrien osalta, mutta myös kustannuksia esimerkiksi siivouspalveluista ja iltavahtimestarien palkoista. Liikuntaviraston kannalta on todella tärkeää, että nämä onnistutaan hoitamaan kustannustehokkaasti esimerkiksi yhteistyössä liikunta- ja urheiluseurojen kanssa ja harkitsemalla esimerkiksi tilojen etävalvontaa.

Nuorten yhteiskuntatakuu- eli NYT-liikuntahankkeen rahoitus päättyy syyskuussa 2017. Hankkeesta on saatu erittäin paljon myönteistä palautetta ja se on ollut tehokas tapa aktivoida nuoria aikuisia liikkumaan. Viraston talousarvion sisältä pitää löytää vuodeksi 2017 30 000 € lisää rahaa sitä varten, että NYT-liikunta jatkuu ainakin vuoden 2017 loppuun. FunAction-nimellä tunnettu nuorten matalan kynnyksen liikuntatoiminta laajentuu Itä-Helsingistä erityisrahoituksen turvin myös Länsi-Helsinkiin. Tulevien vuosien haaste tulee olemaan se miten näille löytyy pysyvä rahoitus kaupungin budjetista. Koska virasto on nettobudjetoitu yksikkö, on ainakin osa rahoista mahdollista löytää maltillisilla hintojen korotuksilla – esimerkiksi kaupungin venepaikkojen hinnat ovat oleellisesti naapurikuntia halvemmat ja niissä on korotusvaraa.

 

7 Liikuntatoimen hinnaston yleiset ohjeet ja käytöstä perittävät maksut 1.1.2017 alkaen (pdf) (html)

Liite 2 Hinnasto 2017

Merellisen osaston hinnastossa on maltillisia hinnankorotuksia. Venepaikkojen hinnoissa on edelleen korottamisen varaa, koska esimerkiksi Espoon kaupungin venepaikkavuokrat ovat edelleen yli 10 % korkeampia kuin Helsingin.

 

8 Oikaisuvaatimus liikuntalautakunnalle Lindgrenin telakan vuokrasopimuksen irtisanomisen sekä tukivenesataman sijoittamista koskevan päätöksen johdosta (pdf) (html)

Liite 1 Oikaisuvaatimus 18.4.2016

Liite 2 VALTAKIRJA Oikaisuvaatimus 18 4 2016 _8 5 (002)

 

Ourit-saaren veneveistämön mekkalaa herättäneen vuokrasopimuksen purkamisen ja viraston merellisen tukikohdan rakentamisssuunnitelman poikima oikaisuvaatimus. Tästä syntyy varmasti paljon keskustelua. Oleellista tässä tilanteessa on se, että veneveistämön toiminnalle tullaan löytämään tilat jos yrittäjä haluaa toimintaa jatkaa.

9 Oikaisuvaatimus liikuntalautakunnalle Mustikkamaan kioskipaikan vuokraamista koskevan päätöksen johdosta(pdf) (html)

Liite 1 Oikaisuvaatimus

Liite 3 Konseptikeidas Oy; tarjous ja toimintasuunnitelma

Liite 4 Salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom 20 k.)

 

Toinen julkisuudessa puitu liikuntalautakunnan päätösasia.  Konseptikeidas Oy on esittänyt oikaisupyynnön, koska heidän mukaansa kilpailutuksen voittanut ”Corn King Oy:n hakemus ei edes sisältänyt pyydettyjä kokemukseen ja toimintasuunnitelmaan liittyviä tietoja ja se olisi pitänyt jättää puutteellisena tutkimatta”. Corn King oy on kuitenkin esittänyt nämä tarjouksensa liitteessä ”toimintasuunnitelma”,jonka tarjoaja on merkinnyt luottamukselliseksi. Kilpailutus on siis mitä ilmeisemmin tapahtunut hankintalain mukaisesti ja ellei tätä haluta lähteä häviämään markkinaoikeuteen edetään edellisen päätöksen mukaisesti.

Screen Shot 2016-05-10 at 11.11.311 Liikuntalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi jääpallo- ja luisteluareenan rakentamista varten Malmin Longinojalle (pdf) (html)

Liite 1 Helsingin jääpallo- ja luisteluareenan suunnitteluvaraus

Liite 3 Ulkonäkymä ym.

 

Esitetään varattavaksi tontti useamman jääpalloseuran ja Suomen jääpalloliiton perustettavalle yhteisyritykselle, joka suunnittelee uutta jääpallo- ja luisteluareenaa. Ok.

2 Liikuntalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle tontin vuokraamisesta Helsingin Liikuntahallit Oy:lle harjoitusjäähallia varten (pdf) (html)

 

Helsingin ”liikuntakonsernin” sekamelska in action: Helsingin liikuntahallit oy on kaupungin Jääkenttäsäätiön 100 % omistama yritys. Eli: kaupunginhallituksen konsernijaosto ohjaa Jääkenttässäätiötä, jonka hallitus sitten ohjaa Helsingin liikuntahallit oy:tä jonka hallitus sitten ohjaa operatiivista johtoa, joka sitten hallinnoi tulevaa harjoitushallia. Jota sitten liikuntavirasto liikuntalautakunnan päätöksillä tukee laitosavustuksilla. Jösses.

Mutta, vuokrataan maa-alue  Helsingin Liikuntahallit Oy:lle, joka rakentaa sinne harjoitushallin ja kaupunkiin saadaan lisää kaivattua jääaikaa. Jesh.

One Reply to “Liikuntalautakunta 12.5.”

  1. […] toukokuussa käsiteltiin lautakunnassa tontin vuokraamista uutta Kaarelan jäähallia varten ja nyt on vuorossa […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: