Hyödylliset idiootit

Suomen sisu -yhdistyksen alkuvaiheissa se toimi useamman vuoden Suomalaisuuden liiton nuorisojärjestönä ja sai Suomalaisuuden liitolta käyttöönsä muun muassa tiloja. Sisun alkuaikojen toiminnassa korostuivat maahanmuuton lisäksi keskeisinä teemoina Karjalan palauttaminen, pakkoruotsin vastustaminen ja suomensukuisten kansojen heimoyhteistyö. Vuonna 2000 Sisu joutui lopulta eroamaan Suomalaisuuden liitosta kun järjestön natsihenkisyys alkoi uhata liiton mainetta ja mahdollisesti myös valtionapuja. Samoihin aikoihin Sisuun alkoi liittyä myös myöhemmin politiikassa merkittäviin asemiin Perussuomalaisissa kohonneita henkilöitä: entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja kansanedustaja Olli Immonen ja Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila.

Suomen sisun periaateohjelmissa on koko sen olemassa olon ajan ollut korostetun kansallismielisiä ja etnonationalistisia piirteitä, muun muassa:

  • Kansamme olemassaolon ja kehityksen turvaaminen sekä todellisen ja luonnollisen monimuotoisuuden säilyttäminen
  • Suomalaisen kansallisvaltion pitäminen erossa sen kansalliset edut vaarantavista kansainvälisistä yhteenliittymistä
  • Suomen kielen luonnollisen kehityksen turvaaminen, koska äidinkieli on osa identiteettiä
  • Kansallisen itsetunnon ja kansallisylpeyden vahvistaminen
  • Orgaaniseen kansanyhteisöön perustuvan yhteiskunnan kehittäminen

Olli Immosen puheenjohtajakaudella Suomen sisu on ryhtynyt yhteistyöhön myös kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen kanssa. Kesäkuussa 2015 Immonen poseerasi SVL:n aktiivien kanssa Eugen Schaumanin muistomerkillä kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin murhan vuosipäivää ja järjestävänsä vastaisuudessakin ”kansallismielisille yhteistä puuhaa” ilmeisesti myös SVL:n kanssa.

11813497_10153406431707638_5392855364614970680_n

immonen-homma Suomen vastarintaliike on käytännössä ruotsalaisen Karl Lundin johtaman Svenska motståndsrörelsen (SMR) Suomen alaosasto. SMR:n tavoitteisiin kuuluu  Ruotsista johdetun yhteispohjoismaisen kansallisosialistisen valtion perustaminen väkivaltaisella vallankumouksella.

Ironian huipentuma: yltiöpäisen suomalais-kansallismielinen Suomen sisu, jonka keskeisiin tavoitteisiin kuuluu muun muassa Suomen kaksikielisyyden lakkauttaminen ja suomalaiskansallisen valtion suvereniteetin turvaaminen on välillisesti mukana edistämässä uuden kansallissosialistisen Ruotsin valtakunnan luomista.

Lenininin väitetään kutsuneen Neuvostoliittoa tukeneita länsimaiden intellektuelleja hyödyllisiksi idiooteiksi. Ruotsin natsien joukossa varmasti hykerrellään samoissa ajatuksissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: