Well, that oskalated quickly

Järjestötoiminnassa ja poliittisissa luottamustoimissa olen tavannut paljon idealistisia ihmisiä, joilla on usein mitä parhaat tarkoitusperät ja pyrkimykset, mutta ei välttämättä käytännössä kykyä panna toimeksi ja saada asioita liikkeelle. Tyyppejä, jotka oman ideologisen varmuuden ja ehdottomuuden laput silmillään eivät kykene etsimään toteutuskelposia kompromisseja. Sitten on joukko ihmisiä, jotka suhtautuvat yhteisiin asioihin kuin kassanhoitoon: laitetaan toimeksi ja päätetään pysähtymättä miettimään miksi ja mitä seurauksia näillä päätöksillä on.  Kummallakaan näillä lähestymistavoilla ei maailmaa paranneta.

Tehokas poliittinen vaikuttaminen vaatii vankan arvopohjan ja ideologisen tukirangan.  Niiden pohjalta voidaan asettaa tavoitteita ja päämääriä joiden tavoitteena on yleinen hyvinvointi ja parempi huominen heikompiosaisia unohtamatta. Mutta tämä ei yksin riitä. Tarvitaan pragmaattisuutta, yhteistyökykyä ja kompromissihalukkuutta saada asioita aikaan. Ja paljon rankkaa duunia asioihin perehtymiseen. Ja lopulta vähintään yhtä paljon kovaa työtä siihen, että selittää ja kertoo mielipiteittensä taustat yleisölle ja rohkeasti toimii omassa luottamustoimessaan avoimesti kritiikillekin alttiiksi asettuen.

Siksi oma ehdokkaani näissä eduskuntavaaleissa on Hannu Oskala. Hannu ei tee politiikkaa kabineteissa vaan julkisesti blogissaan ja sosiaalisessa mediassa. Hannun politiikka lähtee vankalta vihreältä liberaalilta pohjalta, mutta hän ei pelkää  neuvottelemalla hakea parasta mahdollisuuksien rajoissa olevaa ratkaisua.

Tervettä kaupunkilaisjärkeä käyttäen Hannu uskaltaa kyseenalaistaa vallitsevan asiantilan niin kaupunkisuunnittelussa kuin talous- ja kulttuuripolitiikassakin ja notkeuttaa vuosikymmeniä vanhoja kankeita rakenteita. Hannusta tulee erinomainen kansanedustaja. Ja siihen tarvitaan minun ääneni lisäksi myös teidän kaikkien muidenkin tukea.

Tilanne on oskaloitunut. Siksi eduskuntaan tarvitaan Hannu.

11095680_10152915637643292_1911275574_n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: