Liikuntalautakunta 12.2.

4 Liikuntalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle urheilupalkintotoimikunnan asettamisesta vuosille 2015-2016(pdf) (html)

Valitaan lautakunnan edustajat urheilupalkintotoimikuntaan. Vihreitä lautakunnassa on edustanut 2013 – 2014 Sallamaari Muhonen. Jutellaan Sallamaarin kanssa haluaako hän jatkaa vai vaihdetaanko välillä.

5 Vastaus Herttoniemen Toverit ry:n, Myllypuro-Seura ry:n ja kuntalainen Leena Vallinkoski-Sipilän kannanottoon suunnitellun pesäpallokentän rakentamisesta Herttoniemen liikuntapuistoon(pdf) (html)

Herttoniemen Toverit ja Leena Vallinkoski-Sipilä ovat huolissaan Herttoniemen liikuntapuistoon suunnitellusta pesäpallotekonurmikentästä, koska se heikentäisi heidän mielestään jalkapallon harjoittelumahdollisuuksia. Vallinkoski-Sipilän mukaan pesäpallokenttä uhkaa jopa Herttoniemen koulun ”laadun perustaa”, mikä vaikuttaa ehkä hieman yliampuvalta ajatukselta. Myllypuro-seura sen sijaan toivoo, että pesäpallokenttä sijoitettaisiin Myllypuron liikuntapuistoon.

Myllypuron alueen ongelmana on se, että kentän paikaksi kaavailtu maa-alue vaatisi selkeästi isompia maanrakennustöitä eikä siellä ole valaistusta. Tämä lisäsi selkeästi kentän rakentamisen kustannuksia ja siksi suunnittelussa päädyttiin Herttoniemeen. Nyt saadun palautteen pohjalta virasto esittää palaamista vanhaan suunnitelmaan Myllypurossa.

Ok. Hienoa että kaupunkilaisia kuunnellaan ja suunnitelmia ollaan tarvittaessa valmiita muuttamaan.

6 Oikaisuvaatimus koskien liikuntajohtajan päätöstä venevahingon korvaamisesta (pdf) (html)

Veneilijä on telonut veneensä potkurin venepaikan vuokra-ajan päättymisen jälkeen ja korvausta ei ole myönnetty. Veneilijä vaatii oikaisua sillä perusteella, että vahinko on voinut sitten tapahtua ”milloin tahansa vuokrakauden aikana”.

No ei kyllä vakuuta. Vähintä mitä voidaan vaatia on se, että vahingon kokenut veneilijä havaitsee vahingon tapahtumahetken ja raportoisi sen mahdollisimman pian virastolle.

7 Vuoden 2015 talousarvion noudattamisohjeet sekä liikuntatoimen vuoden 2015 tulosbudjetti ja toimintasuunnitelman tarkistaminen(pdf) (html)

Ok.

8 Vuoden 2015 talousarvion liikuntapaikkojen investointimäärärahojen käyttösuunnitelman hyväksyminen (pdf)(html)

Liikuntaviraston vahvistettu investointibudjetti on vuodelle 2015 10,57 M€, josta olemassa olevien liikuntapaikkojen perusparannukseen menee n. 7 M€  ja uudisrakentamiseen 1,9 M€. Aivan selvää on, että tämä ei ole pidemmän päälle kestävä tilanne Helsingin kasvaessa yhden Suonenjoen verran vuodessa. Mutta näillä mennään.

1 Vastaus kuntalaisaloitteeseen koskien Keskuspuiston kävelijöiden ja pyöräilijöiden käytössä olevan ulkoilureitistön kehittämistä ympärivuotiseksi (pdf) (html)

Aktiivinen kuntalainen on lähestynyt virastoa aloitteella, jolla Keskuspuistoon luotaisiin ympäri vuoden käytössä oleva ulkoilureitistö ja on näreissään siitä, että alueen polut varataan talvisin vain hiihtäjien käyttöön.

Talvikunnossapidettävien reittien määrää puistossa on lisätty muutaman vuoden ajan ja tavoitteena on että tulevaisuudessa Paloheinän majalta menisi kävelyreitti Pitkäkosken majalle.

Ok.

2 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Mocco Oy:n Talin seikkailupuistohanketta koskevasta lainahakemuksesta (pdf)(html)

Pääosin ykstyisin varoin rahoitettava uudenlainen liikuntakonsepti Talin urheilupuiston yhteyteen. Ok.

1 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle ehdotuksesta Helsingin ja Espoon rannikkoalueen tulvariskien hallintasuunnitelmaksi vuosille 2016-2021 (pdf) (html)

Ok.

Kivan näköinen mökki, jatkoon.

Kivan näköinen mökki, jatkoon.

2 Liikuntalautakunnan lausunto Natura Viva Oy:n lainahakemuksesta(pdf) (html)

3 Liikuntalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen tekemisestä Natura Viva Oy:n kanssa Vuosaaren Ramsinrannan maa-alueesta (pdf) (html)

Yritys halauaa rakentaa Vuosaareen melontakeskukseen lisärakennuksen. Rahoituksesta n. kolmannes tulee lainana kaupungine urheilu- ja ulkoilurahastosta, kolmannes pankkilainana ja loput tulorahoituksena ja pääomalainana osakkailta. Samalla alueen vuokrasopimusta pidennettään, koska opetus- ja kulttuuriministeriön urheilupaikkarakentamisen avustusten vaatimuksena on vähintään 15 vuoden vuokrasopimus.

Ok.

1 Liikuntatoimen avustukset suunnistuskarttojen valmistukseen vuodelle 2015 (pdf) (html)

Jätettiin viime kokouksessa pöydälle koska halusin selvityttää olisiko vihdoin mahdollista saada nämä suunnistuskartat myös liikuntaviraston verkkosivuille kaikkien helsinkiläisten käyttöön. Ainakaan esityksessä ei ole tästä vieläkään mainintaa. Pitää selvittää kokouksessa että miksi.

On vaikea ymmärtää miksi tämä on niin vaikeaa, kun avustusehdoissa todetaan, että kaupunki avustaa syntyneitä kustannuksia joita on vähennetty kartasta saadut tulot (”mainostulot, avustukset ja myyntituotto”). Jos kartat olisivat viraston verkkosivuilla ja tämä mahdollisesti vähentäisi myyntituottoa, pitäisi siis kaupungin avustuksen nousta vastaavasti. Ja rahallisesti kyseessä on täysin mitätön summa.

2 Liikunta- ja urheiluseurojen liikuntatilojen tuetun käytön määrärahojen osittaminen laitoksille ja yhteisöille 2015 (pdf)(html)

Laitoskohtainen jako näyttää aika mielenkiintoiselta. Osalta tuettavia laitoksia määrärahaa on leikattu aika huomattavastikin, mutta toisaalta eri jäähallilaitosten määrärahat ovat pysyneet samoina.  Jääaika on toki kallista ja jääurheilu tärkeää, mutta olisi hyvä kuulla perusteluja tälle valinnalle ennen kun olen valmis hyväksymään tätä.

3 Palmian osittaiseen yhtiöittämiseen liittyvän siirtymäaikasopimuksen solmiminen (pdf) (html)

Ok.

7 Replies to “Liikuntalautakunta 12.2.”

 1. a.v. sanoo:

  2 Liikunta- ja urheiluseurojen liikuntatilojen tuetun käytön määrärahojen osittaminen laitoksille ja yhteisöille 2015

  Tekstissä ei näy ketkä saavat tukea. Liitekään ei aukea. Hyvin pidetään salassa kuntalaisilta ketkä saavat tukea.

  Tykkää

 2. N.N. sanoo:

  ”Hienoa, että kuunnellaan kaupunkilaisia” Myllypuron pesiskentän asiassa, mutta eikö hyvän hallinnon mukaista olisi ollut kuunnella jo asian valmistelussa ja ensinnäkin kertoa kaupunkilaisille ajoissa, että tällaista valmistellaan. Nyt on valmisteltu vuosia salassa ja peräännytty valmiin suunnitelman kanssa vasta pakon edessä.

  Tykkää

 3. Anu sanoo:

  Tiedoksesi Herttoniemen liikuntapuistosta lausunnon laativat myös Herttoniemen MLL, Herttoniemi-seura ja Herttoniemen ala-asteen koulun vanhempainyhdistys. Kaikki vastustivat kentän pesäpallokentän rakentamista Herttoniemeen. Kaikki nämä lausunnot on lähetetty kaupungille ja myös sinulle.

  Tykkää

 4. […] perin Herttoniemeen kaavaillun pesiskentän rakentaminen alkaa nyt Myllypuroon. Hieno juttu, kaupunkiin saadaan uusia […]

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: