Liikuntalautakunta 20.8. 2014

Syksy saa ja lautakunnan kokoukset jatkuvat. Huomisen kokouksen asiat jäivät vähän viime tippaan – tulin lomamatkalta Yhdysvalloista takaisin Suomeen vasta eilen illalla (19.8.). Hit the road running, as it were.

4 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee ampumaratahankkeen jatkotoimenpiteiden selvittämistä (pdf) (html)

Aloite jatkotoimenpiteiden selvittämisestä – jesh! Asiaa on selvitetty ja suunnitelmatkin ovat seikkaperäiset ja hyvin perustellut. Vain rahoitus puuttuu.  Hankkeen toteutumiseksi muut pääkaupunkiseudun kunnat pitäisi saada mukaan.

5 Liikuntalautakunnan lausunto ympäristölautakunnalle Helsingin tapahtumien ympäristökriteereistä (pdf) (html)
  Liite 1 kriteeri lauspyynto_0001.pdf
  Päätöshistoria (pdf) (html)

Ympäristölautakunta pyytää lausuntoja erilaisten tapahtumien ympäristökriteereistä. Lausuntoehdotus on kyllä aika kohtuuttoman nuiva.

Liikuntalautakunta ei pidä liikuntatoimen näkökulmasta mahdollisena sitoutua kategoriseen 30 %:n alennukseen alueenkäytön vuokrasta, jota ympäristökriteerien kohdassa 7 esitetään

Miksi ei pysty? Alennuksen tarkoitus on oletettavasti kannustaa järjestäjiä vastuullisesti ympäristöasiat huomioiden. Tässä tapauksessa voisi siis olla perusteltua vaikka nostaa ei-Ekokompassi tapahtumien vuokria jonkin verran, jotta kokonaistulot eivät oleellisesti pienenisi.

Liikuntavirasto huomioi jo nykyisin tapahtumajärjestäjien kanssa tehtävissä sopimuksissa sen, miten tapahtumajärjestäjä hoitaa ympäristöasiat. Liikuntaviraston hallinnoimilla alueilla ei järjestetä sellaisia tapahtumia, joissa ympäristöasioita ei olisi huomioitu.

Miten? Kärjistetysti voidaan sanoa, että Suomessa ei järjestetä, tehdä tai valmisteta mitään niin, ettei ympäristöasioita olisi jotenkin huomioitu, onhan meillä olemassa muun muassa Ympäristönsuojelu- ja Jätevesilaki.  Ei se tarkoita, että ympäristöasioihin voitaisi kiinnittää paremmin huomiota.

Ympäristöasioiden lisäksi liikuntavirasto voi myöntää liikuntastrategiaan ja liikuntapoliittisiin perusteluihin nojaten myös muita alennuksia tapahtumien vuokrahinnoista.

Ja on myöntänytkin. Miten tämä liittyy asiaan?

Liikuntatoimen mielestä myöskään kasvisruokavaihtoehdon ja reilun kaupan kahvin ja teen tarjoamista ei tulisi sitoa tapahtumien kriteereihin.

Ei niitä olekaan sidottu. Ympäristökriteereissä suositellaan kasvisruokavaihtoehdon tarjoamista sekä reilun kaupan kahvia teetä. Nämä ovat kriteereissä ainoastaan 30 % alennuksen edellytyksiä, joihin esittelijä ei ylempänä muutenkaan ole sitoutumassa. Lisäksi on epäselvää, miten tämä liittyy liikuntaviraston tehtäväkenttään ja toimenkuvaan.

Olisin valmis muuttamaan lausuntoa niin, että kaksi viimeistä kappaletta poistettaisiin ja niiden sijaan todettaisiin jotain tämän suuntaista:

Liikuntalautakunta päättää hinnastopäätöksen yhteydessä liikuntaviraston perimien vuokrien määristä. Kohdassa 7 mainittujen ympäristökriteerien lisäksi lautakunta varaa oikeuden vaatia myös  liikuntastrategian mukaisia tai liikuntapoliittisia perusteluja ennen täyden 30 % alennuksen myöntämistä vuokrahinnoista.  Ekokompassi tapahtuma –ympäristöjärjestelmän mukaiset, mutta ei-liikuntapoliittisesti merkittävät tapahtumat voisivat saada alennusta 15 %.

Toisin sanoen: Ekokompassi-todistus ja muut kriteereissä esitetyt ehdot ovat täyden alenuksen saamisen edellytys, mutta todistus ei automaattisesti oikeuta siihen jos tapahtuma ei ole kaupungin liikuntastrategian mukainen.

6 Liikuntalautakunnan lausunto ympäristölautakunnalla Kallahdenharjun luonnonsuojelualueen hoito- ja käyttösuunnitelmasta (pdf) (html)
 

Päätöshistoria (pdf) (html)

Tämä on puolestaan aivan mainio lausunto. Ok.

7 Liikuntalautakunnan lausunto ympäristölautakunnalle Kallahden rantaniityn luonnonsuojelualueen hoito- ja käyttösuunnitelmasta (pdf) (html)
  Päätöshistoria (pdf) (html)

Ok.

Seuraavissa pykälissä pääsenkin sitten istuskelemaan taas käytävälle, koska avustusta saavan urheiluseuran puheenjohtajana olen esteellinen asioiden käsittelyyn.

8 Avustettavuuden evääminen helsinkiläisiltä avustettavuutta hakeneilta järjestöiltä vuonna 2014 (pdf) (html)
9 Avustettavuuden myöntäminen helsinkiläisille avustettavuutta hakeneille järjestöille vuonna 2014 (pdf) (html)
  Liite 1 Avustettavat järjestöt vuonna 2014.pdf

Aina yhtä helpottavaa kuitenkin huomata, ettei oma seura ole evättyjen listalla, ei olla tumpeloitu hakemuksen kanssa tänäkään vuonna 😉

10 Suunnistuskarttojen valmistuskustannuksiin ositetun avustusmäärärahan jakaminen vuonna 2014 (pdf) (html)
  Liite 1 Suunnistuskarttojen valmistuskustannukset vuonna 2013.pdf

Ok.

11 Erityis- ja eläkeläisryhmien kuljetuskustannusten määrärahan jakaminen vuonna 2014 (pdf)(html)

Ok.

12 Vuokra-avustuksen jakaminen järjestöille vuonna 2014 (pdf) (html)
  Liite 1 Esitys liikunnan perus- ja erityisjärjestöjen vuokra-avustuksiksi.pdf
13 Toiminta-avustuksen jakaminen järjestöille vuonna 2014 (pdf) (html)
  Liite 1

Toiminta-avustukset vuonna 2014.pdf

Käytävässä istumista. 

14

Liikuntatoimen talousarvion toteutumisennuste vuodeksi 2014 (pdf) (html)
  Liite 1 Liv ta tot ennuste liite-lilk 21.8.14

Sitovat tavoitteet saavutettaneen ja talous on hyvällä tolalla. Kivabra.

1 Hankintaoikaisu Liikuntamyllyyn hankittavien kuntosalilaitteiden kilpailutuksesta (pdf) (html)
  Liite 1 Tarjouspyyntö, Liikuntamyllyn kuntosalivälineet
  Liite 2 Liikuntamyllyn kuntosalivälineet.pdf
  Liite 3 Oikaisuvaatimus Omasali Oy, Liikuntamyllyn kuntosalilaitteiden hankinta
  Liite 4 Omasali tarjous.pdf
  Liite 5 Omasali tarjouksen liite.pdf
  Päätöshistoria (pdf) (html)

Mustalle Barbaarille lisää rautaa nosteltavaksi. Yksi tarjous hylättiin koska tarjouksessa ja tarjouksen liitteessä oli kaksi ristiriitaista hintatietoa.

Esiittelijän perusteet oikaisupyynnön hylkäämiselle ovat ihan pitävät. Sitä paitsi, varsinaisessa tarjouksessa on korkeampi hinta kuin liitteessä. Liitteen hinta olisi ollut kilpailun halvin, mutta tarjouksen (johon oikaisussa vedeotaan) kalliimpi kuin tarjouskilpailun voittaneen. Joten lopputulos olisi joka tapauksessa ollut sama.

 
1 Liikuntalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta Selboat Oy:n kanssa Vuosaaren venesatama-alueella sijaitsevasta maa-alueesta (pdf) (html)
  Liite 1 Selboat_kartta_vuokra-alueesta

Ok

2 Pitkäaikainen vuokrasopimus Kiinteistö Oy Merenkulkijankuja 5:n kanssa maa-alueesta Vuosaarenlahden venesatama-alueelta (pdf) (html)
  Liite 1 Kiinteistö Oy Merenkulkijankuja 5 v_sopimus
  Liite 2 Kiinteistö Oy Merenkulkijankuja 5 karttaliite
 

Ok.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: