Liikuntalautakunnan kokous 6.2. 2014

Lautakunnan asialista tulee nyt vähän myöhään, anteeksi. Eilen illalla syväkyykky Maunulan liikuntahallin kuntosalilla vei voiton esityslistan tutkimisesta. Välillä on ihan kiva harrastaa liikuntaa liikuntapolitiikan ja urheiluseuratoiminnan ohella.

4 Vuoden 2014 talousarvion noudattamisohjeet sekä liikuntatoimen vuoden 2014 tulosbudjetti ja toimintasuunnitelman tarkistaminen (pdf) (html)
  Liite 1 Vuoden 2014 talousarvion noudattamisohjeet
  Liite 2 LIV-TB14osastoittain

Ok, ei mitään ihmeellistä. Kaupungin strategiaohjelmassa linjataa, että ”kaupungin omassa käytössä olevien kokonaistoimitilojen kokonaispinta-alan määrä ei kasva strategiakaudella”. Tämä on liikuntatoimen kannalta pienoinen ongelma sikäli, että viraston toimistotilat ovat jo nyt aika tehokkaassa käytössä ja suurin osa kokonaispinta-alasta muodostuu erilaisista liikuntapaikoista. Uusien asuinalueiden ja asukkaiden myötä liikuntatiloje tarve pikemminkin kasvaa kuin pienenee.

5 Liikuntatoimen talousarvioon vuodeksi 2014 merkittyjen irtaimen omaisuuden perushankintamäärärahojen käyttösuunnitelman hyväksyminen ja hankintaoikeuden myöntäminen (pdf) (html)

Ok. Liikuntalaitososasto on muun muassa hankkimassa kuntosalilaitteita Liikuntamyllyyn. Musta barbaari on varmaankin tyytyväinen.

6 Liikuntalautakunnan edustajat pohjoismaiden pääkaupunkien liikuntatoimen konferenssiin Tukholmassa 21. – 23.5.2014 (pdf) (html)

Tavallisesti kahden vuoden välein järjestettävä konferenssi pidetään nyt poikkeuksellisesti kahtena vuotena peräkkäin, koska aikaisemmin yksi vuosi jäi väliin. Viimeksi oltiin Islannissa, nyt mennään Tukholmaan. Vihreiden edustaja on joko minä tai Sallamaari, selviää huomenna.

1 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee Talin golfkentän kaavoittamista asumiseen (pdf) (html)
  Liite 1 Allekirjoitettu, Muttilainen Sami valtuustoaloite Kvsto 27.11.2013 asia 38
  Liite 2 Muttilainen Sami valtuustoaloite Kvsto 27.11.2013 asia 38

Ah, Talin golfkenttä, tuo ikuisuusaihe. Aloitetta käsiteltiin eilen kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja Osmo Soininvaaran ansiokas lisäys kaatui valitettavasti äänin 4-4 puheenjohtajan äänellä.  Periaatteessa minusta olisi vain on järkevämpää asua ja käydä töissä Stadissa ja ajaa kerran viikossa Kirkkonummelle golffaamaan, kun asua Kirkkonummella ja ajaa sieltä golffaamaan ja töihin Stadiin. Mutta ehkä mä en vaan tajua. Periaatteellisesti ymmärrän myös esittelijän lausunnossa esittämän ajatuksen kaupungista luotettavana sopimuskumppanina ja en ole juristi, joten en osaa ottaa kantaa siihen onko todella niin,  että ”Helsingin kaupungilla ei ole käytettävissään oikeudellista keinoa päättää sopimusta ennenaikaisesti”.  Tämä on asia, joka lakimiesten pitää selvittää tarkkaan.

Liikuntaviraston vuosittainen yli puolen miljoonan euron vuokrasubventio Talin golfkentän tontille on kuitenkin huomattava rahasumma, jolla olisi mahdollisuuksia luoda hyviä mahdollisuuksia golfin harrastamiseen jossain vähemmän arvokkaalla tonttimaalla. Mikään ei estä aloittamasta Talin alueen suunnittelua ja  kaavoitusta ja asuinrakentamisen aloittamista heti kun vuokrasopimus päättyy.

Näistä syistä hhdottaisin, että liikuntalautakunnan lausunnon toiseksi viimeinen kappale poistettaisiin ja viimeinen kappele muutettaisiin seuraavaan muotoon:

Vuokra-alueen tai sen osan saattaminen asumiskäyttöön estäisi alueen käytön sopimuksessa tarkoitettuun golftoimintaan, jolloin vuokrasopimus olisi kokonaisuudessaan purettava. Helsingin kaupungin mahdollisuus purkaa voimassa oleva vuokrasopimus tulee selvittää huomioiden kaupungin maine luotettavana sopimuskumppanina, jonka kanssa sopimuksia tekevät yksityishenkilöt ja yhteisöt voivat luottaa sopimusten pysyvyyteen. Huolimatta siitä, onko aloitteessa esitetty alueen saattaminen asumiskäyttöön toteutettavissa lyhyellä tähtäimellä on Talin golfkentän kohtalosta vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen syytä päättää hyvissä ajoin niin, että liikuntavirastolle jää aikaa suunnitella ja toteuttaa mahdollisia korvaavia harjoitusmahdollisuuksia golfin harrastajille jollain toisella alueella. Alueen jatkosuunnittelussa tulee huomioida sen merkitys ulkoilureittinä ja talvisena ajanviettopaikkana.

Sitten seuraa joukko vuokrausasioita, jotka on jo aikaisemmin käsitelty lautakunnassa ja jotka ovat kiertäneet kaupunginhallituksessa ja nyt palaavat lopullista päätöstä varten.

1 Tuomarinkylän Ratsastuskoulu Oy, Tuomarinkylän kaupunginosassa sijaitsevan maa-alueen vuokraus ratsastustoimintaa varten (pdf) (html)
  Liite 1 Tuomarinkylän Ratsastuskoulu Oy:n hakemus
  Liite 2 Vuokrasopimusluonnos
  Liite 3 Ote asemakaavasta
  Liite 4 Kartta vuokra-alueesta

Ok.

2 Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy, Tuomarinkylän kaupunginosassa sijaitsevan maa-alueen vuokraus ratsastustoimintaa varten (pdf) (html)
  Liite 1 Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy:n hakemus
  Liite 2 Vuokrasopimusluonnos
  Liite 3 Ote asemakaavasta
  Liite 4 Kartta vuokra-alueesta

Ok.

3 HPS Areenat Oy, Pakilankentän maa-alueen vuokraus (pdf) (html)
  Liite 1 HPS Areenat Oy:n hakemus
  Liite 2 HPS Areenat Oy:n hakemuksen liitteet
  Liite 3 Vuokrasopimusluonnos, Pakilankenttä, HPS Areenat Oy

Ok.

1 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Markku Vuorisen aloitteesta, joka koskee Tapaninvainion uimarannan valaistusta (pdf) (html)
  Liite 1 Vuorinen Markku valtuustoaloite Kvsto 13.11.2013 asia 17

Valaistus on ilmeisesti jo saatu kuntoon kevyenliikenteen reitin vuoksi, joten ei syytä jatkotoimenpiteisiin. Ok.

 

One Reply to “Liikuntalautakunnan kokous 6.2. 2014”

  1. […] ja seura rakennuttanut varsinaisen tekonurmen. Ollaan siis samanlaisten kysymysten äärellä kuin Talin golfkentän kanssa: kaupungin maine luotettavana sopimuskumppanina kärsii jos vuokrasopimuksia lähdetään purkamaan […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: