Liikuntalautakunta 16.1. 2014

Vuoden ensimmäinen lautakunnan kokous on käsillä.

4 Liikunnan järjestötoiminnnan avustuksiin vuonna 2014 myönnetyn määrärahan osittaminen(pdf) (html)

Järjestötoiminnan tukemiseen käytetty summa on pysynyt jo vuosia samana eli käytännössä inflaatiosta johtuen sen ostovoima pienentynyt. Tämä ei ole kauhean kestävä tilanne.  Nyt rahoja jaetaan viimeistä kertaa vanhan avustusjärjestelmän mukaisilla ehdoilla. Ok.

5 Liikuntatilojen maksuttoman ja tuetun käytön perusteet vuonna 2014 (pdf) (html)

Avustusjärjestelmää uudistettaessa pitää pohtia tarkkaan mitä tuetulle ja ennen  kaikkea viraston maksuttomalle käytölle tulisi tehdä. Tuettu ja maksuton käyttö on valtava etu niille urheiluseuroille, jotka voivat harjoitella viraston omissa tai tuetun käytön piirissä olevissa tiloissa niihin seuroihin nähden, jotka itse luovat omat harjoittteluolosuhteensa esimerkiksi vuokraamalla liikuntatiloja.

Toinen kyseenalainen seikka tuetussa käytössä on kaupungin hallintokuntien tilojen vuokrien tukeminen. Tällä hetkellä liikuntavirasto esimerkiksi antaa kaikki liikuntapaikkansa korvauksetta koulujen käyttöön koulujen aukioloaikoina, mutta toisaalta maksaa opetusvirastolle rahaa koulujen liikuntasalien vuokrien tukemiseen. Tässä ei kyllä kaupunkilaisjärjellä ajatellen ole kauheasti mitään järkeä. (Eikä sillä, että koulujen liikuntatilat pitää varata eri paikasta kuin esimerkiksi liikuntaviraston liikuntatilat. Paikkavarauksissa olisi todellakin aika siirtyä yhden luukun käytäntöön.) Mutta vielä tänä vuonna mennään tällä.

Hartwall Areenaa hallinoiva Helsinki halli oy, joka taannoin myytiin venäläisille sijoittajille on saamassa 50 k€. Tämä herättänee keskustelua. Asiasta päätettäessä minusta oleellista on tässä se, minkälaista junioritoimintaa hallin (harjoitus)kentällä tullaan tänä vuonna järjestämään, ei se kuka sattuu hallin omistamaan.

6 Liikuntatilojen tuetun käytön määrärahan osittaminen laitoksille ja yhteisöille vuonna 2014(pdf) (html)

Opetusvirastolle Jääkenttäsäätiön jälkeen toiseksi suurin potti, 998 000,00€. I rest my case.

7 Liikuntatoimen vuokra-avustusten jakoperusteet vuodelle 2014 (pdf) (html)

Vuokratuken rajaaminen vai talvikuukausille sisäliikuntapaikkojen osalta on seuroille aika hankala asia, koska omien tilojen vuokrat pitää maksaa myös kesällä. Toisaalta, ei jaettavissa oleva rahasumma tuettuja kuukausia muuttamalla kasvaisi. Ok.

8 Liikuntatoimen toiminta-avustukset vuodelle 2014 (pdf) (html)

Näitä(kin) ollaan uudistamassa, mikä on hyvä asia. Suurin osa seuroista saa tukea vain joitakin tuhansia euroja. Esimerkiksi 2000€ toiminta-avustusta vuodessa saavan seuran perusavustuksen (l. aikuisten osuus) on 20 % eli 400€. Tästä 400 € potista taas esimerkiksi 10 % määräytyy järjestettyjen kilpailujen määrällä. Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että seurat kirjaavat ylös ja raportoivat järjestämiään kilpailuja virastolle 40 € vuoksi! Jotenkin voisi olettaa että tämän ajan ja vaivan voisi käyttää jotenkin järkevämminkin. Mutta ok.

9 Liikuntatoimen avustukset suunnistuskarttojen valmistukseen vuodelle 2014 (pdf) (html)

Ok.

10 Erityisryhmien ja eläkeläisten kuljetuskustannusten avustusperusteet vuodelle 2014 (pdf)(html)

Ok.

11 Liikuntatoimen laitos- ja säätiöavustukset – kaupunginvaltuuston alle 170000 euron avustuksiin hyväksymän 225 000 euron suuruisen määrärahan jakaminen ja maksattaminen avustuksen saajille (pdf) (html)

Haettujen ja ehdotettujen summien välillä on aika tolkuttomia eroja, esimerkiksi Suomalaisen Yhteiskoulun Osakeyhtiö on hakenut 230 k€ ja on saamassa 65 k€. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla millä perusteella SYK:issä on tuohon summaan päädytty.

12 Liikuntatoimen eräiden vuonna 2013 käyttämättä jääneiden määrärahojen ylitysoikeus vuoden 2014 talousarvioon (pdf) (html)

Erinäisistä syistä myöhästyneiden investointien määrärahojen siirtäminen vuoteen 2014. Ok.

Verkkosaaren sataman hylättyjen alusten poistaminen ja romuttaminen tulee maksamaan 500 k€, mikä vaikuttaa aika  suurelta summalta. Eikö omistajia todellakaan saada vastaamaan omaisuutensa siirtämisestä? Jännän äärellä.

13 Liikuntalautakunnan kokousten 22.5.2014 ja 12.6.2014 peruuttaminen sekä korvaavista kokouksista päättäminen (pdf) (html)

Ok.

14 Liikuntalautakunnan edustajien nimeäminen valtakunnallisille liikuntatoimen neuvottelupäiville(pdf) (html)

Neuvotellaan liikuntatoimesta valtakunnallisesti! Lähdössä puheenjohtaja Riku Ahola sekä jäsenet Jukka Järvinen, Heimo Laaksonen, Joonas Lyytinen ja Sallamaari Muhonen.

1 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle koskien Paavo Arhimäen ym. valtuustoaloitetta alamäkiradan rakentamiseksi Kivikon liikuntapuistoon (pdf) (html)
Liite 1 Arhinmäki Paavo valtuustoaloite Kvsto 23.10.2013 asia 10
Liite 2 Yleissuunnitelma
Liite 3 Kivikko, ilmakuva
Liite 4 Kivikon frisbeegolfrata, opastaulu

Ok.

2 Liikuntalautakunnan esitys kaupunginhallitukselle maa-alueen vuokraamisesta yksityiseltä maanomistajalta ulkoilureittiä varten Espoossa sijaitsevalta Snettansin tilan alueella (pdf)(html)
Liite 1 Reitti 2000, kartta
Liite 2 Vuokrasopimusluonnos, ei julkinen
Liite 3 Vuokrasopimusluonnos

Reitti 2000:n liittyvä maakaistaleen vuokraus. Ok.

3 Vuosaari Golf Oy:n maanvuokrasopimuksen uusiminen (pdf) (html)
Liite 1 Vuosaari Golf Oy, vuokrasopimuksen muutos
Liite 2 Vuosaari Golf Oy, vuokra-aluekartta
Päätöshistoria (pdf) (html)

Ok. Muutetaan aikaisempaa päätöstä niin, ettei  Vuosaaren puhdistamon vesialtaat enää kuulu vuokrattavaan alueeseen vaan ne siirtyvät takaisin rakennusviraston hallintaan.

One Reply to “Liikuntalautakunta 16.1. 2014”

  1. […] palaava aikaisemmin käsitelty vuokra-asia. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: