Liikuntalautakunta 11.6. 2013

Viimeistä viedään ennen lautakunnan kesätaukoa. Kokouksessa on pääasiassa lisäselvityksiä varten pöydälle tai valmisteluun palautettuja asioita, ennen kaikkea talousarvioesitys sekä Pallokenttä 7.

Pahoittelut etukäteen mahdollisista kirjoitusvirheistä, tämä on kirjoitettu vähän kiireessä. Viikonloppu meni mökillä laiturinrakennustalkoissa. Hieno tuli.

LIIKUNTAJOHTAJA
3 Lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Yrjö Hakasen ym. talousarvioaloitteesta, joka koskee ns. aktiivipassin ja sporttikortin käyttöönottoa (pdf) (html)
4 Lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Dan Koivulaakson ym. talousarvioaloitteesta hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamisesta (pdf) (html)
5 Lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Outi Alanko-Kahiluodon ym. talousarvioaloitteesta, joka koskee työttömien aktiivipassia (pdf) (html)

Nämä käsiteltiin edellisessä kokouksessa. Palautettiin valmisteluun, jotta lausuntoihin lisättäisiin arvio aloitteiden kustannusvaikutuksista viraston budjettiin. Nyt ok.

6 Lausunto kaupunginhallitukselle Belle Selene Xian aloitteesta, joka koskee nuorten liikuntamahdollisuuksia (pdf) (html)

Ok.

7 Liikuntatoimi, laitos- ja säätiöavustusten hakeminen vuodelle 2014 yli 170000 euroa (pdf)(html)
Liite 1 Liv yhteenveto avustuksista 2013-2014.pdf
Liite 2 Jääkenttäsäätiö avustushakemus 2014
Liite 3 Jääkenttäsäätiö tilinpäätös 2012
Liite 4 Jääkenttäsäätiö lisäselvitys
Liite 5 Urheiluhallit avustushakemus 2014
Liite 6 Urheiluhallit tilinpäätös 2012
Liite 7 Mäkelänrinteen uintikeskus avustushakemus 2014
Liite 8 Mäkelänrinteen uintikeskus tilinpäätös 2012
Liite 9 Selvitys laitosavustushakemuksiin Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ja Urheiluhallit Oy

Nämä palautettiin edellisessä kokouksessa valmisteluun siksi, että kunnan omistamien osakeyhtiöiden tilinpäätöksista näkyi merkittäviä summia valtiolle maksettuja veroja ja lautakunta (ennen kaikkea mainio Sallamaari Muhonen, joka tämän papereista bongasikin) halusi tietää, miksi kaupungin rahoilla tuetaan laitoksia, joiden liiketoiminta oli niin voitollista, että siitä lankesi veronmaksuvelvollisuus valtiolle. Toisin sanoen, miksi helsinkiläisten veronmaksajien avustusrahoja välillisesti siirrettiin valtion kassaan verojen muodossa. Asiasta pyydettiin lisäselvitys yllä mainituilta laitoksilta. Jääkenttäsäätiön tapauksessa kyseessä oli vanhojen siirtovelkojen poisto, eikä säätiö ollut maksanut tuloveroa vuonna 2012. Urheiluhallit oy:n tapauksessakin oli kyseessä pikemminkin kirjanpidollinen tekninen seikka. Joten ilmeisesti ok. Toivottavasti kuultavaksi tulevat Jääkenttäsäätiön ja Urheiluhallit oy:n edustajat osaavat selvittää tämän vielä kokouksessa niin, että muutkin kun verojuristit ymmärtävät.

8 Liikuntatoimen talousarvioehdotus vuodelle 2014 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2014-2016 (pdf) (html)

Tämä jäi pöydälle, koska edelliset pykälät jäivät pöydälle. Tulen tekemään edellisessä kokouksessa esittelemäni muutosesityksen ns. LASU-rahojen tarpeellisuudesta.

9 Päätösvallan siirtäminen virastopäällikölle eräiden hankesuunnitelmien ja urakkapäätösten hyväksymistä koskevissa asioissa ajalla 12.6.-16.8.2013 (pdf) (html)

Myönnetään virkamiehille rajoitettu oikeus hyväksyä hankesuunnitelmia ja urakoita Liikuntalautakunnan kesätauon osalta. Sinänsä ok, asiat eivät voi seistä sillä aikaa kun luottamushenkilöt vetävät lonkkaa. Olisi kuitenkin hyvä kuulla mitä hankkeita on todennäköisesti kesän aikana tulossa päätettäväksi.

10 Helsingin kaupungin liikuntaseuroille myöntämien avustusten maksatusaikataulujen muutos(pdf) (html)

Tämä on vaikea asia: muutama liikuntaseura on joutumassa kesän aikana tilapäisiin rahoitusvaikeuksiin avustusten myöntämisaikataulujen vuoksi – vaikka asiasta on kyllä tiedotettu hyvissä ajoin kaikille ja järjestely on sovittu yhdessä helsinkiläisten liikuntaseurojen kanssa. Pahimassa tapauksessa tämä voi johtaa lyhyisiin lomautuksiin. Toisaalta, ennakkotapaus sille, että avustuksia voi saada ennakkoon on myöskin hankala. Edellisessä kokouksessa pyydettiin valmistelijoita vielä selvittämän miten ja millä ehdoilla ennakon maksaminen voisi olla mahdollista.

Lausunnossa todetaan, että seurat ovat pyytäneet ennakkoa vuokra-avustukseen työntekijöiden palkan maksamiseksi ja tämä on yleisten avustusperiaatteiden vastaista. Totta sinänsä. Toisaalta, en ymmärrä miksi seurat eivät ymmärtäneet pyytää ennakkoa toiminta-avustuksesta, jolloin tällaista ongelmaa ei olisi kai ollut. Lisäksi olettaisin, että seurojen olisi mahdollista saada joitain tuhansia euroja väliaikaisrahoitusta myös jostain muualta, esimerkiksi lajiliitolta. Avustukset kun joka tapauksessa ovat tulossa syyskuussa.

Hankala juttu. Olisin kuitenkin kallistumassa sen puolelle, että sovitusta pidetään kiinni ja seurat voisivat yrittää käyttää vähän luovuutta väliaikaisrahoituksen hankkimiseksi. Näin minunkin seurassani on tehty.

11 Rastilan tilaussaunan rakentamistyön tilaaminen (pdf) (html)

Rakennetaan sauna Rastilaan.  Très bon.

12 Konalan liikuntapuiston lähiliikuntapaikan uudisrakennustyö (pdf) (html)

Rakennetaan lähiliikuntapaikka Konalaan. Très bon.

13 Myllypuron liikuntapuiston kumirouhetekonurmen hankesuunnitelma (pdf) (html)

Ok.

14 Myllypuron liikuntapuisto, kumirouhetekonurmen peruskorjaustyön tilaaminen (pdf) (html)

Ok.

15 Munkkiniemenkentän peruskorjauksen hankesuunnitelman hyväksyminen (pdf) (html)

Ok.

16 Munkkiniemen kentän peruskorjaustyön tilaaminen (pdf) (html)

Ok.

17 Lauttasaaren liikuntapuiston peruskorjauksen hankesuunnitelman hyväksyminen (pdf) (html)

Ok.

18 Lauttasaaren liikuntapuiston peruskorjaustyö (pdf) (html)

Ok.

ULKOLIIKUNTAOSASTO
1 Helsinki Stadion Management Oy, vuokrahakemus Töölön pallokenttä 7 alueelle (pdf) (html)

Ja sitten toiveuusintana Pallokenttä 7:n seikkailut jalkapalloseurapolitiikan ihmeellisessä maailmassa. Käydyn keskustelun ja toukokuun lopun kuulemistilaisuuden jälkeen edelliseen ehdotukseen verrattuna pohjaesitys on muuttunut siltä osin, että kentän vuokrasopimus alkaisi vasta ensi vuoden huhtikuussa, eli kenttä olisi vielä ensi talven kaupungin hallinnassa ja kaikkien helsinkiläisten seurojen käytössä. Tämä antaa lisäaikaa seuroille sopeutua mahdoliseen muutokseen. Tämä on hyvä muutos.

Harmillista esityksessä sen sijaan on se, ettei kuulemistilaisuudessa esille noussutta uutta Pirkkolan tekonurmikenttää ole mainittu esityksessä lainkaan, todetaan vain yleisellä tasolla:

 Vuokrausalkamisajankohdan varhaiselle päättämisellä uskotaan seurojen ehtivän paremmin sopeutua muutokseen sekä liikuntavirasto ehtii selvittämään mahdollisten uusien talviharjoittelumahdollisuuksien rakentamisen.

Tämän lisäksi minusta pitäisi selkeämmin todeta mitä mahdollisuuksia tullaan selvittämään, miten ja ennen kaikkea missä aikataulussa. Näiden lisäysten jälkeen olisin valmis hyväksymään tämän hankkeen.

2 Salmen ulkoilualueella sijaitsevien hiihtohissien myyminen (pdf) (html)

Myydään tarpeettomat vanhanaikaiset hiihtohissit pois. Ok.

LIIKUNNANOHJAUSOSASTO
1 Lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Arja Karhuvaaran aloitteesta ikäihmisten ja muiden riskiryhmien liikunnan lisäämiseksi (pdf) (html)

Ok.

One Reply to “Liikuntalautakunta 11.6. 2013”

  1. […] Viime tiistaina Liikuntalautakunnan kokouksessa merkittävin käsittelyssä oleva asia oli jälleen Töölön pallokenttä 7:n kohtalo, jota on nyt jo pariin otteeseen lautakunnassa ihmetelty. Edellisen käsittelyn jälkeen pidettiin aiheesta yleinen kuulemistilaisuus, johon oli kutsuttu helsinkiläisten jalkapalloseurojen edustajia, lautakunnan jäsenet ja myös Palloliiton ja sen Helsingin piirin edustajia. Keskustelutilaisuudessa vallitseva ajatus hankkeen suhteen oli se, että lähtökohtaisesti kuplan rakentaminen olisi helsinkiläisen ja koko suomalaisen jalkapallon etu, kunhan samalla huolehdittaisiin siitä, että kaupunki jollain tapaa varmistaisi HJK:n lisäksi muiden seurojen talviharjoitteluolosuhteet – nykyisellään Pallokenttä 7:n on käytännössä neljännes kaikista julkisista talviharjoittelupaikoista. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: