Lautakunta 14.5. – palloiluväki taisteli, luottamushenkilöt kertovat

Eilisen Liikuntalautakunnan kokouksen keskeisiä asioita:

11 Liikuntatoimen talousarvioehdotus vuodelle 2014 ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2014-2016

Jätettiin pöydälle.

Viraston henkilökunta teki alun perin talousarvioesityksen yli raamin  niin sanottujen LASU-hankkeiden, eli käytännössä EasySport ja FunAction -projektien rahoituksen osalta. Esityslistan jo lähdettyä lautakuntalaisille tuli virkamiehille uusi ohje, jonka mukaan talousarvioesitys pitää tehdä raamiin ja LASU-hankkeiden rahoitus tullaan hoitamaan syksyllä kaupunginhallituksen varalla olevien muutaman kymmenen miljoonan euron määrärahasta. Seuraavaan käsittelyyn tullaan ilmeisesti valmistelemaan uusien ohjeiden mukainen esitys, ilman LASU-rahoja.

Tässä minusta lautakunnan pitäisi ottaa se linja, että sen talousarvioesityksessä ilmenee selkeästi LASU-hankeiden pysyvän rahoituksen tarve ja syy miksi nämä hankkeet  ovat hyvin tärkeitä. Tämä olisi selkeä viesti kaupungihallitukselle, vaikka jatkovalmistelussa nuo rahat talousarvioesityksestä poistettaisiinkin.

Eli, tässä tapauksessa aion vakavasti harkita sellaisen vastaesityksen tekemistä tekemistä pohjaesitykselle, johon EasySport- ja FunAction-rahat on sisällytetty.

 

1 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto toivomusponnesta, joka koskee Helsingin Golfklubi ry:n golfkentän avoimempaa käyttöä

esityksen mukaan

Esityksen mukaan: voimassa olevia sopimuksia ei oikein voida mennä yksipuolisesti muuttamaan. Kts. aikaisempi kirjoitus.

 

3 Helsinki Stadion Management Oy, Töölön Pallokenttäalueella sijaitsevan Pallokenttä 7:n pitkäaikainen vuokraus

Palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Eilen kokouksessa lautakunta päätti palauttaa asian valmisteluun niin, että hankkeen asemaa pallokenttätilanteen kokonaiskuvassa vielä selvitetään ja, ennen kaikkea, asian tiimoilta järjestetään avoin kuulemistilaisuus, jossa HSM oy/HJK ry, pienemmät kantakaupungin seurat ja muut kiinnostuneet tahot saavat avoimesti tuoda kaikki asiaan liittyvät eri näkökulmat esiin.

Lautakunta päätyi tähän ratkaisuun hankkeen herättäneen suuren yhteydenottomäärän vuoksi. Samalla lautakunnassa todettiin myös, että näinkin ison asian, johon liittyy useita periaatteellisia kysymyksiä ja vielä lisäksi Töölön pallokentiin liittyvä suuri symbolinen merkitys, liian nopea päätöksentekoaikataulu sopii huonosti: nythän lautakunnan jäsenet saivat ensimmäistä kertaa konkreettiset suunnitelmat ja sopimusluonnokset käyttöönsä perjantai-iltapäivänä esityslistan valmistuttua, kun kokous, jossa asiasta olisi pitänyt päättää oli seuraavana tiistaina. Tämänkin johdosta katsottiin tarpeelliseksi ottaa pieni aikalisä niin, että asiasta päästään rauhassa keskustelemaan.

Korostan vielä sitä, ettei lautakunta nyt ole ottanut itse hankkeeseen sen enempää kielteistä, kun myönteistäkään kantaa. Oma näkemykseni on edelleen se, mitä tuolla blogissa aikaisemmin kirjoitin: “Varovainen ok. Näyttää siltä, ettei muiden seurojen olosuhteet HJK:n hankkeen myötä näytä ainakaan oleellisesti huononeva ja muutaman vuoden perspektiivillä kenttien määrä on nousemassa oleellisesti”.

Toisin sanoen, virastolta tulee lähiaikoina kutsu tilaisuuteen, jossa asiasta päästään keskustelemaan saman pöydän ääreen. Tämä toivottavasti hälventää hankkeen ympäriltä nousseita huolia ja luo hyvää ilmapiiriä jatkoa ajatellen.

2 Replies to “Lautakunta 14.5. – palloiluväki taisteli, luottamushenkilöt kertovat”

  1. […] käsittelyssä oleva asia oli jälleen Töölön pallokenttä 7:n kohtalo, jota on nyt jo pariin otteeseen lautakunnassa ihmetelty. Edellisen käsittelyn jälkeen pidettiin aiheesta yleinen […]

    Tykkää

  2. […] esittelyn, kehittelyn, sivuteeman, kertauksen ja tolkuttoman pitkäksi venyneen kadenssin jälkeen alkaa […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: