Liikuntalautakunta 16.4. 2013

Edellinen kokous meni aika pitkälle nuottien mukaisesti ilman suurempia yllätyksiä. Tein vastaehdotuksen Maailma kylässä -festarien anniskeluoikeusasiassa, mutta en saanut ehdotukselleni kannatusta, joten Kepa saa vain B-oikeudet. Ei maailma siihen varmaaan kuitenkaan kaadu. Lauttasaaren liikuntahallihanke herätti paljon keskustelua. Hankkeen rahoitus on aika huteralla pohjalla ja lisäksi hallin rakentamiskustannukset per neliö ovat aika korkeat, johtuen sm-tason käsipallonpelien järjestämisen vaatimuksista. Liikunnallisista lähtökohdista hanke on mitä kannatettavin, koska Lauttasaaressa on varsin vähän sisäliikuntapaikkoja väkilukuun suhteutettuna ja Koivusaaren rakennushanke lisää väestöä entisestään. Kaupunginhallitukselle jää kuitenkin mietittäväksi kuinka suuren taloudellisen riskin kaupunki on valmis ottamaan. Positiivista on kuitenkin se, että opetusvirasto lähti hankkeeseen mukaan koululainalla.

Seuraavan kokouksen asialista on aika lyhyt, joten aikaa jää kokouksen jälkeen viiden osastonpäällikön virkaa hakeneen ehdokkaan haastatteluun. Osastonpäällikköasia käsiteltänee varsinaisesti sitten seuraavassa kokouksessa.

Varsinaiset asiat.

4 Oikaisuvaatimus veneen siirtokustannusten korvaamista koskevasta liikuntajohtajan päätöksestä (pdf) (html)

Ok. Voitaneen odottaa, että venepaikan vuokraaja ottaa selville missä hänen venepaikkansa sijaitsee, varsinkin kun se on vuokrasopimuksessa yksilöity.

5 Liikuntatoimen vuoden 2014 talousarvioehdotuksen ja taloussuunnitelmaehdotuksen vuosille 2014-2016 laatimisohjeet ja laatimisaikataulu (pdf) (html)

Ok.

6 Liikuntatoimen talousarvion toteutumisennuste vuodeksi 2013 (pdf) (html)

Varsinaista tilastotietoa ei vielä ole, mutta sitoviin tavoitteisiin yllettäneen ja tulojen ylittyvän 0,2 M€. Ok.

1 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto toivomusponnesta, joka koskee Helsingin Golfklubi ry:n

Suomen tunteitaherättävin golfklubi puhuttaa jälleen. Nyt kyseessä on golfkentän käytön avaamista nykyistä enemmän myös muille kun klubin jäsenille. Klubille asetettiin vuonna 2009 maanvuokrasopimuksessa ehtoja vieraspelaamiselle ja nämä ehdot on toteutettu ja jopa osin ylitetty. Näiltä osin ei siis voida ryhtyä sen kummempiin toimenpiteisiin.

Eri asia sitten kokonaan on, onko mitään järkeä ylläpitää näin suurta aluetta kantakaupungissa golfkenttänä esimerkiksi asuinrakentamisen sijaan. Järkevämpää, että ihmiset asuisivat Talissa ja ajaisivat Kirkkonummen pelloille pelaamaan golfia kuin että ihmiset asuvat Kirkkonummen pelloilla ja ajavat Taliin pelaamaan golfia.

1 Hankintapäätös Elisaaren ulkoilualueen hoidosta Inkoossa (pdf) (html)

Entisen henkilöstöyrittäjän sopimus päättyy ja henkilö jää eläkkeelle, kilpailutettu hankintakeskuskuksen kanssa.  Ok.

Ensi keskiviikkona ja torstaina on sitten vuorossa Liikuntalautakunnan ja -viraston vuoden 2014 talousarvion valmisteluseminaari Kisakallion Urheiluopistolla. Yritän kirjoittaa seuraavan vuoden suuremmista budjettilinjauksista heti seminaarin jälkeen.

3 Replies to “Liikuntalautakunta 16.4. 2013”

  1. […] kokouksissa on ollut noin kuukauden tauko, edellisen kerran kokoonnuimme huhtikuun puolessa välissä budjettiseminaarissa Lohjassa Kisakallion urheiluopistolla. Ajankohtaisten vuoden 2014 […]

    Tykkää

  2. […] Esityksen mukaan: voimassa olevia sopimuksia ei oikein voida mennä yksipuolisesti muuttamaan. Kts. aikaisempi kirjoitus. […]

    Tykkää

  3. […] asiasta käytiin keskutelua jo vuosi sitten ja silloin ehdotukseni A-oikeuksien myöntämisestä kokeiluluontoisesti jäi vaille […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: