Liikuntalautakunta 26.3. 2013

Liikuntalautakunnan asialistaan perehtyminen jäi taas vähän viime tippaan – esityslista tuli perjantaina ja  viikonloppu meni vaihteeksi liikunnan parissa vain siitä puhumisen sijaan. Kalpamiekkailun alkeiskurssilla ei tällä kertaa ollut kovin montaa osallistujaa, mutta toisaalta oli sitten aikaa perehtyä asioihin tavallista syvemmin. Hauskaa oli, kiitokset Joelle ja Santerille.

Asiaan:

3 Lausunto kaupunginvaltuustolle Tuomo Valokaisen ym. aloitteesta virkamiesten ja asukkaiden välisen tiedonkulun parantamisesta (pdf)(html)

Tämä palautettiin viime kokouksessa valmisteluun minun esitykseni pohjalta. Lausuntoon haluttiin saada tarkemmin eritynä tietoa niistä toimista, joihin Liikuntavirastossa on ryhdytty tiedotuksen kehittämiseksi. Asiakastyytyväisyys tiedotukseen on viime vuosina parantunut, mikä positiivisena seikkana huomioitakoon. Tämä on nyt varmaankin ihan ok.

4 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto koskien Lauttasaaren yksityiskoulujen kannatusyhdistys ry:n lainahakemusta (pdf)(html)

Lauttasaaren yhteiskoulu hakee lainaa Helsingin kaupungin urheilu- ja ulkoilulaitosrahastolta koulun liikuntatilojen laajennukseen. Periaatteessa kannatettava hanke ja Lauttasaareen tarvittaisiin lisää liikuntatilaa. Hankkeen rahoitus on kuitenkin vielä tällä hetkellä hieman huteralla pohjalla, rahoitussuunnitelmassa esitetty vaihtovelkakirjalaina on vasta suunnitteluasteella. Lausunnossa olisi hyvä esittää selkeämmin, minkä ehtojen täyttyessä Liikuntalautakunta on valmis puoltamaan lainahakemusta. Tällä hetkellä tämä jää hieman epäselväksi.

5 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto Sari Näreen valtuustoaloitteesta, joka koskee uimapuvuttoman uinnin helpottamista Helsingissä (pdf)(html)
6 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto Sari Näreen valtuusto-aloitteesta, joka koskee uimaranta-alueen kaavoittamista erityisryhmille (pdf)(html)

Naisten naku-uinnin puolesta! Aloitteessa ehdotettu Yrjönkadun uimahallin aukioloajan pidennys kesällä on käytännössä hankalaa sen aiheuttamien kustannusten ja uimahallin remonttitarpeiden vuoksi. Puukiukaan ottaminen uudelleen käyttöön vaatii hormiremonttia ja se voidaan toisaalta tehdä vain hallin ollessa suljettuna. Seurasaaren uimalan tekstiilittömän uinnin kokeilua sen sijaan jatketaan ja toivotaan viime kesää parempia säitä. Ok.

7 Liikuntalautakunnan lausunto Koivusaaren osayleiskaavaehdotuksesta (nro 12180) (pdf)(html)

Palautettiin puheenjohtajan ehdotuksesta valmisteluun viime kokouksessa: haluttiin lisätä selostus myös muista alueen liikuntapalveluista kuin venepaikoista. Nyt korostetaan lähiliikuntapaikkoja ja myös ehdotetaan venepaikkojen lisäämistä saaren pohjoisrannalle. Ok.

8 Lausuntopyyntö liikuntalautakunnalta Helsingin vesihuollon kehittämissuunnitelmaluonnoksesta ja toiminta-alueluonnoksesta (pdf)(html)

Ok. Liikuntaviraston kannalta on ongelma, että viraston hallinoimien tontittomien alueiden (esim. virkistysalueet, venesatamat ja uimarannat) osalta vesilaitos ei rakenna vesihuoltojärjestelmiä alueen rajalle. Vesihuollon järjestäminen jää tällöin viraston vastuulle ja aiheuttaa suuria ylimääräisiä kustannuksia.

9 Oikaisuvaatimus auton vahingoittumista koskevasta liikuntajohtajan päätöksestä (pdf)(html)

Tää on niin siistiä. CSI Käpylä!

Auton tuulilasi rikkoutui Käpylän tekojääradan parkkipaikalla. Kukaan ei nähnyt varsinaista tapahtumaa, mutta muutaman metrin päässä autosta löytyi kiekko. Vaikka pitäviä todisteita siitä, että vahinko aiheutui nimen omaan kiekosta ei ole, esitetty tapahtumien kulku vaikuttaa uskottavalta ja antaa perusteet korvaukselle.

10 Liikuntatoimi, uimarantojen ja uimapaikkojen nimeäminen (pdf)(html)

Aika turvallisia valintoja nämä, mutta menkööt. Vielä mä joku päivä tulen ehdottamaan, että Kisahallin voimailusali nimetään Club pakkotoistoksi!

11 Kepa ry, päätös anniskeluluvan puoltohakemukseen koskien 25.-26.5.2013 Kaisaniemenkentällä järjestettävää Maailma kylässä -festivaalia (pdf)(html)

Kepalle ei riitä keppana, vaan pitäisi saada A-oikeudet. Päätösesityksessä puolletaan vaan B-oikeuksia.

Kepan hakemuksessa perustellaan anniskeluoikeuden laajennusta ihan järkevästi – tapahtumaa ollaan kehittämässä niin, että eri vuosina keskityttäisiin eri maanosiin ja että tämä näkyisi myös festivaalin ruoka- ja juomatarjonnassa. Monien alueiden perinteiset alkoholijuomat vaativat A-oikeudet.  Maailma kylässä on omien kokemuksieni mukaan ollut aina hyvin siisti tapahtuma, jossa alkoholi ei ole aiheuttanut järjestyshäiriöitä eikä muita ongelmia.

Lähtökohtaisesti kai ongelma ei ole nautitun alkoholin laatu vaan määrä. Minusta A-oikeudet voitaisiin ihan hyvin myöntää vaikka kokeiluperiaatteella ainakin yhdeksi vuodeksi. Jos muutos ei aiheuta ongelmia, käytäntö voitaisiin sitten vakiinnuttaa.

12 Liikuntatoimen vuoden 2012 toimintakertomus (pdf)(html)

Täytyy illalla lukea ajatuksella läpi, mutta oletettavasti ok.

1 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto koskien Vihreä-Valkoinen Tennishalli Oy:n lainahakemusta (pdf)(html)

Kenttien pinnoitteiden uusiminen, kustannusarvio noin 50 k€. Ok.

tuomarikylä

1 Lausunto kaupunginhallitukselle Tuomarinkylän Talli Oy:n ratsastustallirakennusten korjaus- ja uudisrakennushanketta koskevasta lainahakemuksesta (pdf)(html)

Teknisluonteinen päätös, asiaa käsitelty jo aikaisemmin. ok.

2 Replies to “Liikuntalautakunta 26.3. 2013”

  1. Tuota auton tuulilasiasiaa katson periaatteen kannalta kyllä niin ettei kaupungin pitäisi korvauksia maksaa! Jos parkkeeraa auton kaukalon laidalle ottaa tietoisen riskin. Ja kun ei edes ole kunnon todisteita (kiekkoja tippuu parkkipaikalle myös käyttäjien siirtyessä autoon ja pois siitä!!!) saatikka todistajia, pitäisi vahinko ottaa niinkuin elämä on!

    Tykkää

  2. […] Maailma kylässä festareille saatiin myönnettyä lopulta pitkän vatuloinnin jälkeen A-oikeudet. Vuonna 2013 lautakunta päätti vielä pitäytyä B-oikeuksissa ja tekemäni vastaehdotus raukesi […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: