Liikuntalautakunta 12.2. 2013

Liikuntalautakunnan esityslista ilmestyi taas tiistain kokousta edeltävänä perjantaina. Tämä on edelleenkin varsin lyhyt varoaika esityslistan asioihin perehtymiseen. Varsinkin jos kokousta edeltävä viikonloppu sattuu olemaan sellaista härdelliä kuin omani sattui olemaan: vaimo päivysti ja minulla oli lastenhoitovastuu, ensi torstain hallituksen kokousta varten oli rästitehtävinä Helsingin miekkailijoiden toimintakertomuksen ja toimintasuunnitelman kirjoittaminen ja koko sunnuntaipäivä meni vielä Kisahallilla järjestämässä miekkailun juniorien Masters-osakilpailua. Joten valitettavasti tämäkin blogaus tulee vasta nyt, päivää ennen kokousta.

Edellinen kokous meni päätösten osalta käytännössä esittelyjen mukaan. Järjestöjen toiminta-avustusten kohdalla esittelijä muutti päätösesitystään edellisessä blogikirjoituksessani tekemäni ehdotuksen kaltaisesti: toiminta-avustushakemuksissa pyydetään seuroilta tietoa  harrastuksen kustannuksista ikäryhmittäin – mikäli tietotekniikan jumalat sen sallivat. Nykyisin kun koodi on lakiakin mahtavampi.

Varsinaista lautakunnan kokousta ennen toimikunta, jossa minä edustan Vihreitä, tulee käsittelemään ensi vuoden tapahtuma-avustukset. Jaettavana on yhteensä 77 000 € 91 hakemuksen kesken, joiden yhteenlaskettu summa on 292 309 €. Tapahtuma-avustusten jakoperusteet ovat:

  • Tapahtuma-avustusta myönnetään Helsingin kaupungin alueella järjestettäviin liikuntatapahtumiin ja avoimiin kansainvälisiin kilpailuihin.
  • Avustusta myönnettäessä painotetaan tapahtuman laajuutta, monipuolisuutta, nuorisotoimintaa ja näkyvyyttä Helsingin kaupunkikuvassa.
  • Aikuisten arvokilpailuja, kuten SM-, EM- tai MM-kilpailuja ei avusteta.
  • Liikuntatapahtumille myönnetty avustus ei ole esteenä sille, että tapahtumalle myönnetään alennusta tapahtumaan vuokratuista liikuntaviraston liikuntapaikoista.

Toimikunta pyysi virkamiehiä valmistelemaan esityksen, jossa selvästi jakoperusteiden vastaiset hakemukset on karsittu ja hakemukset on jaoteltu tapahtuman luonteen perusteella. Päällisin puolin jakoehdotus näyttää varsin kelvolliselta. Suurimmat tukipotit tulee saamaan Hesa Cupin kaltaiset suurtapahtumat, mutta erityisryhmiäkin on huomioitu kiitettävästi. Toimikunta tekee lautakunnalle kokouksessa esiteltävän lopullisen esityksen, joka tullee menemään sellaisenaan läpi.

Mahdollisuuksien puitteissa tarkoitus on kokouksen yhteydessä tiedustella liikuntalaitososaston osastopäälliköltä suunnitelmista Yrjönkadun puulämmitteisen saunan suhteen. Puulämmitteinen kiuas jouduttiin jokin aika sitten korvaamaan sähkökiukaalla hormipalon vuoksi. Puusaunan pysyvä korvaaminen sähkökiukaalla olisi suuri sääli ja muitakin vaihtoehtoja on syytä harkita: esimerkiksi Arla-saunassa kiukaat lämpiävät maakaasulla, mikä voisi savuhaittojenkin kannalta olla nykyistä parempi vaihtoehto.

Varsinaisessa kokouksessa käsiteltävät asiat:

4 Lausunto kaupunginhallitukselle toivomusponnesta, joka koskee Kruunuvuoren uimarannan huoltorakennuksen laajentamista asemakaavassa esitetystä (pdf)

Esittelijän esityksessä todetaan, ettei uusiin hankkeisiin ole nykyisessä budjettiraamissa mahdollisuutta, eikä varsinaisesti edes uusien asuinalueiden liikuntatoimen palvelujen luomiseen. Budjetin kohdentamista, suuruutta ja tarpeita pitää tarkastella tarkemmin kevään budjettiseminaarissa ja varmaan avata keskustelu kaupungin vuosien 2014-17 taloussuunnitelman pohjalta vuoden 2014 lisämäärärahasta, mikäli valtuusto tällaisen haluaa toteuttaa.

5 Liikuntatapahtumiin olevan määrärahan jakaminen vuodeksi 2013 (pdf)

Käsitellään edellä mainitun toimikunnnan lausunto.

6 Urheilupalkintotoimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2013 – 2014 (pdf)

Päätetään ketkä muun muassa  Bror-Erik Walleniuksen kanssa pääsevät valitsemaan Vuoden helsinkiläisurheilijan tai urheilujoukkueen pääpalkinnon saajan sekä Vuoden helsinkiläisen urheiluseuran, Vuoden nuoren helsinkiläisurheilijan ja Vuoden helsinkiläisvalmentajan. Toimikunta ei kuulunut valtuustoryhmien luottamuspaikkaneuvottelujen piiriin, joten lautakunnalla on vapaat kädet. Vihreiden edustajaksi tullee Sallamaari Muhonen.

7 Oikaisuvaatimus liikuntajohtajan päätöksestä koskien vahingonkorvausvaatimusta Kivikon hiihtohallissa tapahtuneesta kaatumisesta (pdf)

Sauvat poikki, Kivikon hiihtohallin vika. Korvataanko ostohinta vai 2/3 ostohinnasta? Käyttötavaran tapauksessa jotenkin tuntuu siltä, ettei koko hankintahinnan korvaaminen tunnu järkevältä.

8 Vuoden 2013 talousarvion noudattamisohjeet sekä liikuntatoimen vuoden 2013 tulosbudjetti ja toimintasuunnitelman tarkistaminen (pdf)

Ok.

9 Liikuntaviraston merellisen osaston sitovan toiminnallisen tavoitteen muuttaminen (pdf)
  1. Asetetaan sitovat tavoitteet siian ja meritaimenen istutukselle vuodelle 2012
  2. ELY –keskus ei pystynyt toimittamaan tarvittavaa määrää siianpoikasia ja käyttänyt omin päin osan liikuntaviraston maksamista rahoista meritaimenen sijaan kirjolohen istutuskokeiluun
  3. PROFIT! Eikun siis: muutetaan sitovia tavoitteita samoiksi kuin toteutuneet.

Ulkoliikuntaosastolta kolme pitkää vuokrasopimusasiaa muun muassa Vuosaaren golf-radasta ja Paloheinän pallokentästä ja merelliseltä osastolta Vuosaaren venesatamasta. Mennee esitysten mukaan.

Eiköhän tämän kokouksen jälkeen ehdi vielä treeneihinkin.

One Reply to “Liikuntalautakunta 12.2. 2013”

  1. […] Edellinen liikuntalautakunnan kokous meni käytännössä esittelijän päätösesitysten mukaisesti. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.
%d bloggaajaa tykkää tästä: